Omvisning på helleristningsfeltet Dyreberget i Tysfjord

Laster Hendelser i Museum Nord

« Alle Hendelser i Museum Nord

• Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Omvisning på helleristningsfeltet Dyreberget i Tysfjord

10 september, 12:00 - 15:00

Museum Nord Ofoten inviterer til omvisning på helleristningsfeltet Dyreberget i Tysfjord søndag 10. september kl. 12.00

Omvisningen på Dyreberget gjør deltakerne kjent med et av de mest unike kulturminner i Norge: Ca. 60 store dyrefigurer – de eldste omlag 10.000 år gamle, er omhyggelig slipt inn i berget. Blant dem, den største ristninga fra steinalderen i Nord-Europa, en spekkhugger på 7,62 m. Avbildningene som er særs naturalistiske, vitner om stor forståelse av dyra og en eksepsjonell kunstnerisk utføring. Bergkunsten fra ei så fjern fortid skaper undring. Hvilken viten finnes om folket som skapte den, og hvorfor den ble laget?

Vår guide på Dyreberget den 10. september er Jan Magne Gjerde, en av Norges fremste eksperter på bergkunst. Han har arbeidet med fagfeltet i om lag 20 år og forska på helleristninger i NV-Russland, Finland, Sverige og Norge. Gjerde har doktorgrad i arkeologi fra 2010, og er tilsatt som forsker ved UiT-Norges Arktiske Universitet i Tromsø.

Hovedarrangør : Museum Nord-Ofoten tlf. 474 68 569
Sted: Leiknes, Tysfjord, Nordland
(5 km fra Bognes fergested)

Korsnes helleristinger ofoten tur forskningsdagene