Sommerutstilling på Galleri Espolin: Dagfinn Bakke

Laster Hendelser i Museum Nord

« Alle Hendelser i Museum Nord

• Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Sommerutstilling på Galleri Espolin: Dagfinn Bakke

10 juni, 14:00 - 31 august, 15:00

Dagfinn bakke Espolin sommer 2017

Galleri Espolin har invitert tegneren og maleren Dagfinn Bakke til årets sommerutstilling. Han er vel kjent som akvarellmaler, avistegner og bokillustratør, og har en sterk posisjon innenfor kunstfeltet i det nordlige Norge. Han har kalt sin utstilling ”Kunsten å tegne til en tekst”, og sier selv om utstillingen:

– Kunstneren Kaare Espolin Johnson var en betydelig illustratør, vel kjent som bokillustratør, men kanskje mest kjent for sine illustrasjoner i det litterære bladet Magasinet for Alle.

I Kaare Espolin Johnsons ånd har jeg derfor lagt vekt på å vise egne originale illustrasjonsarbeider i min gjesteutstilling i Galleri Espolin. Det er tegninger jeg har laget til mange forskjellige forfattere, og til mange forskjellige forlag.

Som et ekstra spennende segment i utstillingen, presenterer jeg en nylaget tegneserie som har tittelen ”Dager som kom, dager som gikk i kunstneren Kaare Espolin Johnsons liv”. Denne er laget i stort format for presentasjon på vegg. Opplegget er en ledig strek ledsaget av en munter tekst, med historisk korrekte episoder og med kildehenvisninger.

Med utstillingsarbeidene som originalmateriale, er det er også laget et hefte i mindre format av serien.

Utstillingen åpnes 10. juni kl 1400 på Galleri Espolin av Journalist og forfatter Bjørn Tore Pedersen, og varer frem til 31.08.

Start:
10 juni, 14:00