Unni Askeland er årets sommer utstiller på Galleri Espolin!

« All Hendelser

• Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Unni Askeland er årets sommer utstiller på Galleri Espolin!

8 Juni - 15 August

Rødt LandskapKunstneren Unni Askeland er årets sommer utstiller på Galleri Espolin!
Galleri Espolin feirer bursdag hennes med utstillingen »Kalkulerte Øyeblikk» som vises fra fredag 8. juni frem til 15. august.

Billedkunstneren Unni Askeland er født i Bergen 7. juni 1962. I årene 1983-1984 studerte hun ved Kunstskolen i Kabelvåg og sier om denne tiden at de var et sterkt kull og hvor mange ble etablerte kunstnere. Senere fikk hun en solid kunstutdanning fra Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo (1984-85), Vestlandets kunstakademi i Bergen (1985-1986), Statens kunstakademi i Oslo (1987-1992). Hun har hatt en rekke separatutstillinger og deltatt bl.a på Høstutstillingen og Østlandsutstillingen. Hun har også stilt ut bilder i Göteborg, København, Amsterdam og New York.

Unni Askeland var i flere år samboer med musikeren Eric Andersen, som hun har fire barn med, og ble på 1980- og 90 tallet en del av kunstnermiljøet omkring Bob Dylan og andre kjente musikere i New York. Hun deltok bl.a. i performanceprosjekter med Lou Reed.
Unni Askeland er omdiskutert i både kunstverden og media. Hun vakte oppsikt da hun i 2004 viste en serie litografier og malerier som hun kalte «Munchadopsjoner» der hun bearbeidet Edvard Munchs kjente motiver og hvor noen ble innkjøpt av Nasjonalmuseet.

I utstillingen «Kalkulerte Øyeblikk» viser Askeland er en serie stiliserte landskap, eksteriør og interiør. Utstillingen omfatter 15-20 nye malerier og noe grafikk. Kunstneren er tilstede under åpningen.

Galleri Espolin Kabelvåg
Åpningstider: Daglig 10.00 – 18.00