Utstilling: Sortland by 20 år

« All Hendelser

• Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Utstilling: Sortland by 20 år

16 juni, 11:00 - 9 september, 15:00

Nkr50,
19. juni er det tjue år siden Sortland fikk bystatus. Det blir feira med ei byfestuke, og Sortland museum er sjølsagt med på feiringa.

Noen lurer kanskje på om byen er gammel nok til å havne på museum? En av museenes oppgaver er også å samle dokumentasjon av samtida. En slik dokumentasjon av byens første tjue år har vi fått god hjelp til av flere fotografer, særlig må vi takke Alf Oxem og Trond Gansmoe Johnsen. I vår tid skjer endringene raskere enn før, noe som gjør det ekstra viktig å dokumentere dem.

Dette er ei fotoutstilling med en kombinasjon av lysbilder og bilder som henger på veggen. Hovedvekta ligger naturlig nok på de siste tjue åra og hvordan byen har endra seg i denne perioden. Mye har skjedd. Utstillinga viser eksempler både på hva som er blitt borte og hva som er kommet til, og peker på noen sentrale utviklingstrekk i byutviklinga. En serie med bilder viser også utviklinga før byen blei by, fra 1910 til 1990-tallet, og på en av veggene henger sortlandspostkort som også trekker tråder bakover i tid.
Utstillinga gir altså god anledning til å stoppe opp og ta både lange og korte tilbakeblikk, og skulle også være et godt utgangspunkt for den stadig pågående diskusjonen om hvilken byutvikling vi ønsker i åra framover.

Start:
16 juni, 11:00