Utstilling: «Oblivion» av Grethe Winther-Svendsen

« All Hendelser

Utstilling: «Oblivion» av Grethe Winther-Svendsen

27 april - 3 juni

Besøk utstillingen «Oblivion» av Grethe Winther-Svenden mellom 27. april og 3. juni. Våre faste utstillinger er også åpne.

Åpningstider mai: Hver dag 11-15
Åpningstider juni: Hver dag 10-18

Grethe Winther-Svendsen er keramiker og bosatt i Lofoten, hvor hun har hatt eget verksted i mange år. Hun arbeider i mange forskjellige materialer, men vender stadig tilbake til leira, lik en reisende som vender hjem. Hun vil imidlertid ikke tvinges i en bås, men ha friheten til å velge de materialer, som best utrykker hennes intensjon.

“I utstillingen «Oblivion» funderer jeg på hvor ting starter, om de mange veiene som fører til hvem vi er, hva vi gjør, hvorfor blir ting som de blir. Det er mange omstendigheter som påvirker oss underveis,vi forholder oss til skiftende seilingsmerker hele tiden. Vi beveger oss i fortid og nåtid.

Leira er et utfordrende og samarbeidsvillig materiale som krever nitid konsentrasjon og tilstedeværelse, noe som også gjør at hver berøring setter spor. Både volum og flater skal bearbeides. Akkurat passe, akkurat til den ytterste grense av hva formen kan tåle. Tenker mens jeg holder på; på vinden som stryker langs en vegg, som raserer og rister, som legger til ro. Noen ganger er det som en indre storm i sjelen som skal ut og skaper trykk og nerve. Jeg er ikke opptatt av å gjenskape naturen rundt meg, den er en del av meg og setter sine spor.

Naturen ligger i hånden, tanken, i hjertet og blodet. “ – GWS –

Plakat A3