Vår- og sommerutstillinger Galleri Espolin

Vår- og sommerutstillinger Galleri Espolin

17 april - 15 august

ESPOLIN JOHNSON Hovedutstilling Galleri Espolin
Stor utstilling av Kaare Espolin Johnsons kunst. Utstillingen omfatter kunstverk i hans berømte skrape- og blandingsteknikk, hans tegninger og malerier som blant annet har vært publisert på forsider av, og i fortellinger trykket i Arbeidermagasinet under årene fra 1932 til 1952. Videre vises hans grafiske arbeider innen serigrafi og litografi fra begynnelsen av 1950-tallet og frem til hans seneste litografier i 1992. De fleste har motiver knyttet til Nord Norge, andre knyttet til hans tid i Telemark og ideer fra hans illustrasjoner.
En hel utstillingssal er viet til Espolin Johnsons motiver om Lofoten som gir kraftfulle inntrykk av Nord Norges kulturhistorie. Omvisning på forespørsel.

Filmvisning
«Det var alltid en lengsel..» Dokumentarfilm av Kine Aune, 2006, 30 min.
Daglige visninger av filmen «Det var alltid en lengsel..» med intervju av kunstneren Kaare Espolin Johnson selv, i samtale med billedkunstneren og forskeren Oddrun Sæther.

SKIFTENDE UTSTILLINGER/GJESTEUTSTILLERE
«Dager som kom, dager som gikk i kunstneren Kaare Espolin Johnsons liv» En tegneserie av Dagfinn Bakke, tegnet i 2017.
Tegneserien « Dager som kom, dager som gikk (…)» er utstilt i biblioteket på Galleri Espolin. I biblioteket kan man og se omfanget av bøkene Espolin Johnson lagde illustrasjoner til, samt fordype seg i mer litteratur om kunstneren.

Kunstutstilling
Galleri Espolin oblivion-bilde
Grethe Winther-Svendsen «OBLIVION»
27. april – 3 juni 2018