Og nu må du skynd dæg og bli fresk, for sjela di e frelst. Æg bydd Vorherre mi eia i bytte.

av Bø Museum

Vinjesjøen • Vesterålen

Slik ender romanen Eiler Hundevart skrevet av Regine Normann i 1927. Hva gjør man ikke for kjærligheten? Ofrer til og med sjela hvis det kan være til nytte.

Forfatteren Regine Normann (1867-1939) skrev til sammen 18 bøker. I ettertid assosieres hun mest med sine fantastiske eventyr, men også hennes romaner er verd å huske og blir nå også gitt ut på nytt. Tittelen er talende for hvordan hun ordlegger seg og hva innholdet ofte bygger på, nemlig det overnaturlige og den gode historiens plass i et samfunn som for lengst er borte.

Det er dette fiskerbonde samfunnet du også kan bli kjent med hvis du besøker museet. Bø museum tilbyr i alt fire fortellinger: To er allerede nevnt: En om en forfatter: Regine Normann. En om gamle Bø: Fiskarbonden. En om et hus: Lensmannsgården Parkvoll. En om eventyr: Alveberget og Eventyrskogen. I tillegg presenterer vi to sommerfortellinger i år: Utstillingen Livet i vann, en utstilling av Morten Halvorsen, biolog, og salgsutstillingen Fugleåret av Amy Lightfoot.

Vi tilbyr også museumsbutikk med bøker, lokalt handverk, godteri, is og kaffe. Mannen fra havet, Bø kommunes skulptur i Skulpturlandskap Nordland. Vakre omgivelser. En pause. Du kan oppleve lensmannens storstue og vanlige folks små kår. Oppleve en forfatters dramatiske liv og høre hennes fabelaktige eventyr. Oppleve alvers tilstedeværelse og Mannens fra havets royale utsikt. Oppleve en god og lærerik pause i vakker natur.

Fire unike ting du ikke kan oppleve andre steder: Du kan lytte til ti eventyr av Regine Normann. Du kan besøke et Alveberg. Du kan se Mannen fra havet. Du kan gå inn på lensmannskontoret og kjøpe deg en bok og en kopp kaffe.