Vår kamp hos sortland museum

17 juni 2021

Tusen takk til alle som kom på åpninga av Vår kamp – Arbeiderbevegelsens historie i Vesterålen og gjorde det til en festdag! Takk til LO Vesterålen, som hadde idéen til det hele, til nestleder i LO, Roger Heimli, som åpnet utstillingen, til bandet Kul Effekt og Sigrid Randers-Pehrson, som spilte og sang nydelige versjoner av gamle kampsanger, til Victoria Høybakk fra AUF og varaordfører Tove Mette Bjørkmo, som fortalte om konsekvensene av 22. juli, Emil Pedersen fra Digitale Talenter – Kunnskapstrening It og Marius Remen-Hansen som sammen med museet presenterte det digitale spillet Vår kamp, og ikke minst våre støttespillere som har finansiert utstillingen: LO i Vesterålen, LO i Norge, Fellesforbundet Nordre Nordland og Sør-Troms, Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund – NNN avd. 79 Vesterålen, Fagforbundet Andøy avd 290, Fagforbundet Bø, avd 367, Fagforbundet Øksnes, avd. 134, Nordland Fylkes Fiskarlag, Sortland kommune, Samfunnsløftet, NAV, Forskningsdagene og Museum Nord. En spesiell takk til de som er portrettert i Vår kamp, Ulf Johansen, Sonja Alice Steen, Evy Martinsen, samt familie og etterlatte etter Jens Olai Steffensen, Arne Pettersen, Nils Olsen og Ruth Iversen, som mange reiste både kort og langt for å kunne være tilstede i dag! Det gledet oss veldig at dere kom!