Nordlandsseminaret 2021

17 september 2021

23. – 24. september 2021 arrangerer Museum Nord Nordlandsseminaret 2021 «Digitale løsninger for fremtidig, museal formidling» i Storvågan, Kabelvåg. Vi ser fram til å samles for å dele erfaringer, visjoner og kunnskap.

Digital formidling

Pandemien gjør praksisen mot digital formidling har endret seg. Hvordan vil fremtidens museum se ut? Kan vi benytte teknologiske muligheter best? Hvordan kan vi skape ekte samtaler om temaene som er relevant?

Dette seminaret vil se på flere museale og akademiske områder, gi eksempler på virtuelt innhold og skape en arena for diskusjon. En ny digital applikasjon som har blitt laget som en del av internasjonale CINE prosjektet vil bli vises frem i Storvågan.

På slutten av seminaret håper vi at vi vil ha fått forståelse for digitale muligheter for fremtiden og hvordan museer kan integrere digital teknologi i sitt arbeid. Vi skal også se på muligheten å publisere innhold av seminaret i en publikasjon.

Vi takker Nordland Fylkeskommune for å støtte dette seminaret.

Programmet til Nordlandsseminaret 2021 finnes her

Besøk Museene i Storvågan

Galleri Espolin

Galleri Espolin huser en høvding innen norsk kunst. La deg berøre av kunstneren Kaare Espolin Johnsons uttrykkskraft i hans direkte og poetiske skildringer av kystkulturen i nord.

Lofotakvariet

Et møte med livet i Lofot-havet. Skrei, kveite, krabber, sei og hyse – disse og mange flere møter du i akvariet. Mating av sel og oter til faste tidspunkter. Kafè.

Lofotmuseet

Væreiergården fra 1815 ligger på et av de best bevarte historiske stedene i Lofoten. Lær om lofotfiskets historie og se rorbuer og naust med tradisjonelle trebåter. Historisk hage og naturskjønne omgivelser.