Høstferie 2021

23 september 2021

Høstferien nærmer seg og i den anledningen har vikingene ekstra aktiviteter som passer for barn og familier. Noen aktiviteter vil foregå utendørs (med værfobehold), mens andre vil foregå innendørs. Aktivitetene skjer i åpningstiden til museet. Kl. 11-15.

Program:

Onsdag 06.10: Spydkasting på tunet

Torsdag 07.10: Tynnbrødbaking

Fredag 08.10: Flette armbånd i ull og skinn, bokmerke i skinn

Lørdag 09.10: Vikingpizza

Praktisk informasjon om aktivitetene:

Tynnbørdbaking og vikingpizza: Barn lager tynnbrød på vikingers vis, med råvarer som var tilgjengelig da. De får en liten deigklump som de skal flate ut så godt de kan med hendende. Deretter steker vi den over bålet. Vi skal også lage «vikingpizza» over bålet, samme prinsipp som tynnbrødbaking bare at her får de også velge litt fyll som de kan ha på. Barn lager pizza på vikingers vis, med råvarer som var tilgjengelige da, i ildstedet. Sjelden koser gjestene seg så mye innendørs som når de får nyte varmen av bålet og stemningen i vikingenes verden.

I tillegg kan du oppleve den arkeologiske utstillingen med unike funn fra området. Barnas reiseguider Bædi og Børdi står klare til å guide ungene om de vil ha sin egen tur 😊. Museumsbutikken har alltid åpen når museet er åpent. I høvdinghuset – som er verdens største – dufter det av tjære og bål, det er håndverk, utsmykninger og utstilling knyttet til vikingene verdensbilde/mytologi.

NB: Endringer grunnet situasjonen med korona kan forekomme. Takk for forståelsen.

Les gjerne om våre tiltak for smittevern før ditt besøk. For best mulig opplevelse av vår audioguide-utstilling anbefaler vi at du har med egen smarttelefon og hodetelefoner – vi kan dessverre ikke låne ut utstyr i disse dager av hensyn til smittevern.

Grupper kan bestille vikingmåltider ved å kontakte vår booking. Grupper kan forhåndsbestille for alle dager for besøk utenom åpningstider.