Togtur gjennom Narvik sentrum

29 oktober 2021

Togtur gjennom Narvik sentrum. Narvik Museums elektriske lokomotiv er på flyttefot til permanent plassering.

Lettet avdelingsdirektør

Torsdag 28. oktober ble den første av de to seksjonene til lokomotivsettet El. 12 flyttet til permanent plassering utenfor Narvik Museum. Det var en tydelig lettet avdelingsdirektør som overvar flyttinga.

– Det er utrolig godt å være i gang med flyttinga av El. 12. Det har vært planlagt en stund og jeg må innrømme om noen nervepirrende dager i forkant. Vi på museet gleder oss til å endelig få vise fram denne unike kulturskatten til publikum, sier Jon Framnes.

Person som står foran et lokomotiv på henger
Avdelingsdirektør Jon Framnes overvar togtur gjennom Narvik sentrum, transporten av El. 12 til Narvik Musuem 28. oktober. Foto: Erlend Sandvoll

Fredag 29. oktober ble den andre seksjonen flyttet opp til museet.

Lokomotiv på tilhegner
Seksjon nummer to på vei til Narvik Museum fredag 29. oktober. Foto: Erlend Sandvoll
To seksjoner flyttes

El. 12 består av seksjonene 2119 og 2120 og har vært i museet eie siden 1992. Lokomotivsettet ble restaurert i 2018. Permanent plassering av lokene og formidlingskonsept er jobbet fram i løpet av de siste to årene. I den ene seksjonen til El. 12 skal det lages escape room mens den andre bevares slik den ble hensatt. Flytteoppdraget utføres av Taraldsvik Maskin As.

Lokomotiv foran museum
Den ene seksjonen til El. 12 plasseres på jernbanesporet i hagen til Narvik Museum torsdag 28. oktober. Foto: Thomas Bredeli
Lokomotiv
El. 12 på skinner utenfor Narvik Museum. Foto: Erlend Sandvoll

Vil du vite mer om El. 12? Klikk her.