samer ved storhavet

16 november 2021

Sammen med Nordland Akademi inviterer Museum Nord til foredrag: Samer ved Storhavet med Johan Borgos, torsdag 18. november i Melbo Hovedgård.

I foredraget forteller Borgos om ei tallrik folkegruppe med en dynamisk og tilpasningsdyktig kultur. Enten kildene kaller dem fjellsamer, markesamer eller sjøsamer. Næringene deres omfatter alt fra tamreindrift og havfiske til duodji, båtbygging, gårdsdrift og smedarbeid, og ikke minst handel med norske naboer.

Hvor: Melbo Hovedgård
Når: Torsdag 18. november kl. 19.00