Oppstartsmøte SKREI

21 januar 2022

Høsten 2021 mottok SKREI støtte i statsbudsjettet og offentlig finansiering var på plass. Fredag 21. januar ble det første, offisielle oppstartsmøte for SKREI holdt i Kabelvåg.

Til stedet var styringsgruppen for SKREI, LPOs prosjektteam (arkitekter), Expology (utstillingsutviklere), SKREI Eiendom, Ordfører i Vågan kommune og Museum Nord.

– Det er viktig at vi forteller historien om kysten og fisken. Norge er et land som er bygget takket være havet. Den historien har ikke blitt fortalt. Det er en historie om Nord-Norge, men det er også en
historie om Norge. Det må formidles til en hel verden, sa daværende kultur- og likestillingsminister
Abid Raja til NRK i forbindelse med åpningen av det nye nasjonale Hurtigrutemuseet i Vesterålen.

Folk i en utstilling
SKREI interiør. Foto: LPO arkitekter

Det grundige arbeidet for å etablere og finansiere SKREI har lykkes. Nå bretter vi opp ermene og går i gang med den egentlige jobben. Forberedelsene har foregått gjennom mange år – likevel er dette et slags “historisk” oppstartsmøte for det som skal bli et nasjonalmuseum for skrei og kystkulturen.
SKREI skal spre kunnskap og gi minneverdige opplevelser for mange, og skape varige verdier.

Les mer om SKREI

SKREI

SKREI blir et senter for kunnskap og opplevelser knyttet til Lofotfisket og Norges viktigste fisk. SKREI strekker seg utenfor rammene til et tradisjonelt museum.