Vinterferie for barn og vikinger 2022

24 februar 2022

Vinterferie for barn og vikinger 2022! Vikingene liker veldig godt å få besøk av barn. I vinterferien (uke9) har vi ekstra aktiviteter som barna kan være med på. 

 På følgende dager i mars er det ekstra aktiviteter: 

Tirsdag 01 – Quiz og pinnebrødbaking 

Onsdag 02 – Fortellerstund med dessert 

Torsdag 03 – Musikk og sang 

Fredag 04 – Runereise i langhuset 

Lørdag 05 – Barnas Vikinggilde 

Litt praktisk informasjon om aktivitetene: 

Pinnebrødbaking: Det er koselig å oppholde seg rundt bålet. Nyttig er det også – for over bålet kan du lage mat. Med deig som er laget med ingredienser fra vikingtiden, surret rundt en pinne steker du det over bålet til godt pinnebrød. Sjelden koser gjestene seg så mye innendørs som når de får nyte varmen av bålet og stemningen i vikingenes verden.
NB! Ta på egnede klær som tåler en gnist, da vi skal være rundt bålet. 

Sang og musikk: Vikingene hadde også musikkinstrumenter, noen lager toner og andre kan man lage rytmer med. Barna får høre et par vikingsanger og se noen forskjellige musikkinstrumenter. Dette har vært en populær og stemningsfylt aktivitet tidligere og vi gleder oss til å samle barn og voksne rundt musikk igjen.

Runereise i langhuset: Her blir barna tatt med 1000 år tilbake i tid her får de et innblikk om hverdagslivet i vikingtiden. 

Barnas Vikinggilde: Her får barna oppleve hvordan et vikinggilde er. Dette er tilpasset barn, husk å melde dere på her

I tillegg kan du oppleve den arkeologiske utstillingen med unike funn fra området. Barnas reiseguider Bædi og Børdi står klare til å guide ungene om de vil ha sin egen tur. Museumsbutikken har alltid åpen når museet er åpent. I høvdinghuset som er verdens lengste – dufter det av tjære og bål, det er håndverk, utsmykninger og utstilling knyttet til vikingene verdensbilde/mytologi.

NB: Endringer grunnet situasjonen med korona kan forekomme. Takk for forståelsen.

Les gjerne om våre tiltak for smittevern før ditt besøk. For best mulig opplevelse av vår audioguide-utstilling anbefaler vi at du har med egen smarttelefon og hodetelefoner – vi kan dessverre ikke låne ut utstyr i disse dager av hensyn til smittevern.

Grupper kan bestille vikingmåltider ved å kontakte vår booking. Grupper kan forhåndsbestille for alle dager for besøk utenom åpningstider. Se lofotr.no

Flere nyheter

Avslutning av Coastal Memory fort

Coastal Memory Fort-prosjektet går mot slutten, og denne uka har det vært avsluttende prosjektmøte og seminar i Lourinhã i Portugal.

Lofoten som bærekraftig matdestinsjon

I september 2023 var om lag 30 personer samlet i Kabelvåg i Lofoten for å diskutere, tenke og snakke sammen om Lofoten og bærekraftig matkultur. Gjennom metodene «hybridforum» og «utopiverksted» var deltakere med å forme samtalen om hva lokal matkultur vil si for dem.

Sesongåpning og bryggetreff på Korsnes

Sommersesongen på Korsnes starter for fullt med familiearrangement på dagtid og bryggetreff på kvelden førstkommende lørdag 22. juni!