Vel blåst Vinterfest på museet

27 mars 2022

Etter to år med avlysninger ble endelig Vinterfestuka og Vinterfest på museet arrangert i Narvik.

For mange narvikinger er det tradisjon å ta den årlige turen til Narvik Museum i Vinterfestuka, og i år var intet unntak. På museet har gjester fått besøke malmlokomotivet El. 12, og anledning til å friske opp og lære nye ting om sin lokalhistorie. 160 barnehagebarn og skolebarn fikk omvisning på museet, og de fleste sang for full hals i motorvogna til «Toget» med Groms Plass.

Personskadeforbundet LTN Lokallag Ofoten disket opp med kafé i helgene. I andre etasje har vi hatt besøk av salgsutstillere.

Et av årets høydepunkt var uten tvil VU-kunstner Lotta Lampa fra Kalix i Sverige. Kunsten til Lampa beskrives som estetikk utfordrende, refererer til både postmodernisme og raggarkultur, og balansert med roen og naturen til Norrbotten.

kunst
Lotta Lampas utstilling på Narvik Museum. Foto: Museum Nord

Hennes designprosess består av enkle linjer, humor og inspirasjon fra bilgarasjen. Objektene skisseres raskt og stort, helst direkte i materialet. Produksjonen gjøres deretter for hånd i nært samarbeid med sin far og bror. Lampa skaper bærekraftig håndverk, der opprinnelse, samarbeid og fellesskap er viktig og høyt verdsatt.

Vi kan røpe at kunsten til Lotta Lampa blir på museet en stund til.

Hvis du ikke er ute av VU-bobla riktig ennå, kan vi anbefale en tidsreise i lag med Steingrim Sneve tilbake til Rombaksbotn i anleggstida i podkasten Ekspedert:

Flere nyheter

Årets Museum er….

Norges Museumsforbund deler hvert år ut prisen «Årets Museum». Hurtigrutemuseet er i 2024 ett av 3 nominerte museum.

styret på studietur

I forrige uke var Museum Nords styre og ledelse på studietur i Ofoten, med møter og tur til Katterat, Kiruna og Ballangen

Arrangement: Utgraverne

Barn som leter etter nedgravde bein på museet