Vel blåst Vinterfest på museet

27 mars 2022

Etter to år med avlysninger ble endelig Vinterfestuka og Vinterfest på museet arrangert i Narvik.

For mange narvikinger er det tradisjon å ta den årlige turen til Narvik Museum i Vinterfestuka, og i år var intet unntak. På museet har gjester fått besøke malmlokomotivet El. 12, og anledning til å friske opp og lære nye ting om sin lokalhistorie. 160 barnehagebarn og skolebarn fikk omvisning på museet, og de fleste sang for full hals i motorvogna til «Toget» med Groms Plass.

Personskadeforbundet LTN Lokallag Ofoten disket opp med kafé i helgene. I andre etasje har vi hatt besøk av salgsutstillere.

Et av årets høydepunkt var uten tvil VU-kunstner Lotta Lampa fra Kalix i Sverige. Kunsten til Lampa beskrives som estetikk utfordrende, refererer til både postmodernisme og raggarkultur, og balansert med roen og naturen til Norrbotten.

kunst
Lotta Lampas utstilling på Narvik Museum. Foto: Museum Nord

Hennes designprosess består av enkle linjer, humor og inspirasjon fra bilgarasjen. Objektene skisseres raskt og stort, helst direkte i materialet. Produksjonen gjøres deretter for hånd i nært samarbeid med sin far og bror. Lampa skaper bærekraftig håndverk, der opprinnelse, samarbeid og fellesskap er viktig og høyt verdsatt.

Vi kan røpe at kunsten til Lotta Lampa blir på museet en stund til.

Hvis du ikke er ute av VU-bobla riktig ennå, kan vi anbefale en tidsreise i lag med Steingrim Sneve tilbake til Rombaksbotn i anleggstida i podkasten Ekspedert:

Flere nyheter

SKREI mottar 2 millioner fra Nordic Last og Buss

Det største enkeltbidraget fra lokalt næringsliv til nå. – Jeg blir rørt og ganske ydmyk når jeg ser at SKREI betyr så mye for så mange i regionen, sier museumsdirektør Geir Are Johansen i forbindelse med overrekkelsen av en symbolsk sjekk denne uken.   

Nora-prosjektet og Islandstur

Hvordan bidra til en bærekraftig turisme? Hvordan skal vi kunne bygge miljøvennlige museum i fremtiden og få yngre generasjoner til å flytte til distriktene? Dette er noen av spørsmålene Nora-prosjektet skal drøfte og utforske de neste tre årene.

Hva slags rolle bør museet ha i min kommune?

Hva slags rolle bør museet ha i min kommune? Dette spørsmålet fikk deltakere i rådsmøtet til Museum Nord.