Milliongave til skrei

01 april 2022

Ingen næring har satt så dype spor i vår kultur gjennom så mange århundrer som Lofotfisket – det store vinterfisket. SKREI skal bli  et kunnskapssenter og et møtested – mellom folk, fisk, fortid, nåtid og framtid. Fredag 1. april, under åpningen av fiskerimessen «Lofotfishing», mottok Museum Nord en storstilt gave til SKREI, fra SpareBank1 Nord-Norge.

«Storvågan er selve arnestedet til det kommersielle lofotfisket. Det er symbolsk at vi har ei fiskerimesse så nært det nye opplevelsessenteret», sa banksjef Geir Bringsli i SpareBank 1 Nord-Norge. Det skal bygges et nytt bygg, foreløpig kalt Otolitten. Dette blir navet i SKREI, som også omfatter Galleri Espolin, Lofotakvariet og Lofotmuseet.

Geir Bringsli, banksjef i SpareBank1 Nord-Norge overrekker gaven på kr 5.000.000 til Geir Are Johansen, direktør i Museum Nord.

Gaven på kr. 5.000.000 skal støtte den delen av prosjektet som går på oppgradering av kulturminnestiene i området. «Det skal være spennende å besøke området rundt museet, både for gjester og folk som bor her», sa Bringsli.

Direktør i Museum Nord, Geir Are Johansen, slo fast at gaven er stor drahjelp for oss, og lovet publikum på Lofotfishing at SKREI blir ei storstue for fisken, fiskerinæringa og kommende generasjoner.