GaiaVesterålen vant nasjonal bærekraftspris

07 april 2022

GaiaVesterålen vant nasjonal bærekraftspris Mot i Museet: Kreativ formidling av bærekraft under Det nasjonale museumsmøtet i Skien.

GaiaVesterålen vant nasjonal pris for den mest bærekraftige museumssatsningen i 2022. Prisen Mot i Museet: Kreativ formidling av bærekraft deles ut av Norges Museumsforbund under det Det nasjonale museumsmøtet i Skien 5.–7. april.

Både fagjuryen og folkejuryen stemte frem GaiaVesterålen som vinneren og trakk frem satsingen for å koble sammen fortid, nåtid og fremtid. GaiaVesterålen berømmes for å ta en klar samfunnsrolle gjennom å jobbe med utenforskap, lokalsamfunnet og det grønne skiftet. Fagjuryen mener at satsingen på denne måten viser vei for hvordan museene kan ta en ny rolle for fremtiden.

Dame som holder en diplom
GaiaVesterålen vant nasjonal bærekraftspris. Ane Høyem, prosjektleder i GaiaVesterålen, med prisen Mot i Museet: Kreativ formidling av bærekraft. Foto: GaiaVesterålen

– Det er helt fantastisk å vinne denne prisen. GaiaVesterålen – med vårt fokus på barn og unge, samarbeid i lokalsamfunnet og utenforskap – representerer noe helt unikt, og at et samlet museums-Norge nå stemmer oss fram på denne måten, er en enorm anerkjennelse av det arbeidet som nå pågår, sier Ane Høyem, prosjektleder i GaiaVesterålen.

GaiaVesterålen er en teknologi- og forskningssatsing som har som mål å skape mer bærekraftige og miljøvennlige lokalsamfunn.

Les mer om Gaiavesterålen

GaiaVesterålen

GaiaVesterålen er en forsknings- og teknologisatsing som har som mål å skape mer miljøvennlige og bærekraftige lokalsamfunn.