registrering av gjenstander

19 mai 2022

Forvaltning av og registrering av gjenstander er en av flere viktige arbeidsoppgaver som museene har. Denne uken har det vært opplæring i Narvik på registrering av gjenstander.

En del av denne jobben består i registrering av museumsgjenstandene, hvor de fotograferes, merkes og registreres i en database.

Tre mennesker rigger et fotostudio
Jaroslav Bogomolov, Erlend Sandvoll og Catharina Bøhn Øien rigger fotostudio i Narvik. Foto: Museum Nord

I Museum Nord er det fagansvarlig forvaltning, Jaroslav Bogomolov, som har hovedansvar for å påse at dette blir gjort. Denne uken har han opplæring i registreringsarbeid av en av våre ferskeste samlingsforvaltere, Catharina Bøhn Øien. Hun jobber i avdeling Vågan og har tatt turen til Narvik for ei opplæringsøkt. Det er mye nytt å sette seg inn i, blant annet oppsetting av studio og innstilling av hjelpemidler og fotoapparat. Til dette får de god hjelp av fotograf Erlend Sandvoll hos Narvik Museum

Fotografering av gjenstander
Snart klart til fotografering av gjenstander. Foto: Museum Nord

Mange av Museum Nord sine gjenstander finner du digitalt hos Digitalt Museum. Ta en titt her

Besøk Narvik Museum

Narvik Museum

Den spektakulære Ofotbanen og malmtog, Narviks utvikling og industri, i tillegg til vandre- og kunstutstillinger.