Living on the Edge forprosjekt

20 mai 2022

Living on the Edge forprosjekt utforsker de økologiske endringene som har skjedd i Nord-Atlanteren over tid. For å forstå og finne ut hvilke arter som levde i havet blir blant annet arkivene og gjenstandssamlinger til våre museer tatt i bruk.

Forprosjektet går snart mot slutten. Er du en kulturinstitusjon eller havforskningsinstitutt og er interessert i et fullprosjekt, ta gjerne kontakt!

Les mer om prosjektet og partnermøtet her.

Folk ute i vinterlandskap. Living on the edge forprosjekt
Representanter fra Museum Nord, Universitetet i Tromsø og Stefansson Arctic Institute under partnermøte i Lofoten i mars 2022. Foto: Living on the Edge

Prosjektpartnere i Living on the Edge forprosjekt: Museum NordUniversitetet i TromsøTrinity College Dublin, Stefansson Arctic Institute.

Flere nyheter

SKREI mottar 2 millioner fra Nordic Last og Buss

Det største enkeltbidraget fra lokalt næringsliv til nå. – Jeg blir rørt og ganske ydmyk når jeg ser at SKREI betyr så mye for så mange i regionen, sier museumsdirektør Geir Are Johansen i forbindelse med overrekkelsen av en symbolsk sjekk denne uken.   

Nora-prosjektet og Islandstur

Hvordan bidra til en bærekraftig turisme? Hvordan skal vi kunne bygge miljøvennlige museum i fremtiden og få yngre generasjoner til å flytte til distriktene? Dette er noen av spørsmålene Nora-prosjektet skal drøfte og utforske de neste tre årene.

Hva slags rolle bør museet ha i min kommune?

Hva slags rolle bør museet ha i min kommune? Dette spørsmålet fikk deltakere i rådsmøtet til Museum Nord.