NARVIK 1900’S VIRTUELL EXPO

02 juni 2022

Opplev kunst- og teknologiutstillingen Narvik 1900’s virtuell expo hos Narvik Museum 4. til 11. juni!

Utstillingen viser tradisjonelle malerier av to forskjellige malere som bor her i Narvik, Marthine Horrigmoe Johnsen og Marvin Khumalo. Gjennom deres unike og abstrakte perspektiver innenfor sin kunst kan gjesten oppleve Narvik. Det blir anledning til å snakke direkte med dem om deres kunstverk og inspirasjon. Med seg har de også Sammuel Ambroise, som ved hjelp av VR-teknologi inviterer gjestene med tilbake til 1930-tallets Narvik for å oppleve hvordan byen så ut på denne tiden.

Utstillingen har som mål å skape en bro som binder tradisjonell kunst sammen med det digitale, og bygger nettverk rundt det.

En dame
Marthine Horrigmoe Johnsen. Foto: Daniel Berg
Marthine Horrigmoe Johnsen, billedkunstner:

«Jeg er oppvokst her i Narvik. Jeg har sett denne byen forandret seg så mye gjennom livet mitt, og det påvirket mine kreative abstrakte syn på Narvik. Da vi hadde idédugnad om temaet for dette prosjektet, tenkte jeg at det ville være så kult å dele min kunst og den kreative utsikten min over denne byen som er så full av historie.»

En mann
Marvin Khumalo. Foto: Daniel Berg
Marvin Khumalo, billedkunstner:

«For meg er kunst mer enn bare vakre bilder å se på. Det handler om historiefortelling og formidling av tradisjoner, en måte å ta vare på kultur og historie. Etter å ha bodd i Narvik de siste årene og lært om byens sterke kultur og historie fra menneskene jeg har hatt gleden av å møte, ville jeg bare ta alt dette og legge det i kunstverkene mine, som jeg er stolt over å dele med deg under utstillingen.»

En mann som holder VR briller
Sammuel Ambroise. Foto: Daniel berg
Sammuel Ambroise, VR-kunstner:

«Jeg har alltid vært lidenskapelig opptatt av kunst og teknologi, og siden jeg flyttet til Narvik i 2019 har mye av arbeidet mitt vært rundt Narviks historie. Det var det som utløste ideen om å gjenskape byen før krigen og bruke VR-teknologi for å kunne simulere hvordan en dag i Narvik tilbake på 1930-tallet ville sett ut.»

«Dette er en spennende og nyskapende utstilling som vi er glade for å kunne tilby på Narvik Museum», avslutter Erlend Sandvoll hos Narvik Museum.