Risøyrenna 100 år

23 juni 2022

Hurtigrutemuseet inviterer til kakebuffé, foredrag og konsert.

25. juni 1922 ble Risøyrenna offisielt åpnet, og hurtigruta kunne seile gjennom Vesterålen for første gang. DS Finmarken 1912 ledet en kortesje på 300–400 båter, og ombord satt Kong Håkon den 7., kaptein Richard With og ministre fra flere departementer.

Nettopp disse salongene kan gjester på Hurtigrutemuseet gå inn i for å nyte vakkert møblement, ornamentikk og atmosfære.

Vi hyller optimismen og pågangsmotet som endret Vesterålen for alltid med kaffe og jubileumskake, foredrag, temastasjon, kransenedleggelse og musikk. Vi selger også jubileumsboka «Gjennom Risøysundet – Historia om Risøyrenna».

Hurtigrutemuseet, Hurtigrutemuseets Forening, Hadsel kommune og drivkraft Margot Notø Vik ønsker alle sammen velkommen ombord!

Jubileumsprogram

Kl 10.00 Velkommen ved Lina Vibe, enhetsleder Hurtigrutemuseet

Kl 10.10 Seilas under stjernene, foredrag ved forfatter Gjermund Andreassen

Kl 11.00 Hurtigruten – et moderne trafikksystem ble til, og fedrene var mange, foredrag ved professor emeritus i historie Edgar Hovland

Kl 12.00 Kransnedleggelse og tale ved bysten til Richard With utenfor Hurtigrutemuseet ved ordfører Aina Nilsen. Musikkinnslag ved distriktsmusiker Stine Sivertsen.

Kl 12.30 I samtale med Margot Notø Vik forteller Ole Johann Andreassen (62 år) om sitt lange yrkesliv på hurtigruta.

Kl 14.30 Fortellinga om det omvendte Norgeskartet og Risøyrenna, ved Steinar Jacobsen i Richard Withs skikkelse

Kl 15.00 Perler fra århundreskiftet 1800/1900, konsert ved cellist
Synnøve Volden og pianist Pat Manwaring

Ordinære billetter og Årskort inkluderer kakebuffé, foredrag og konsert!

Velkommen!

MS Finnmarken – Det siste klassiske hurtigruteskipet

MS Finnmarken – det siste klassiske hurtigruteskipet fra 1956. Skipet var i rute i 37 år før det ble tatt ut av drift i 1993.