Aktiviteter for barn

28 juni 2022

Museene våre har ulike tilbud og aktiviteter til barn og barnefamilier i sommer.

Vi har samlet sammen noen tips til besøk og opplevelser.

Barnas museer

Flere museer har utstillinger og formidling spesielt tilpasset barn:

Barn og dame på Sortland Museum
Utstillingen Seabed hos Sortland Museum inspirerer både til aktiviteter for barn og voksne. Foto: Sortland Museum
Artige aktiviteter
Selmating
Selmating hos Lofotakvariet er artige aktiviteter for barn som foregår to ganger om dagen. Foto: Hallvard Kolltveit
Tar bilde av stein
Lek og lær om steiner og gruvedrift under gruvecamp hos Ballangen Museum. Arrangementet er en del av Arctic kids. Foto: Museum Nord

Åpningstider og annen info om museene finner du her.

God sommer!

Utforsk museene:

Andøymuseet

Andenes fyr (1859) er et av de første støpejernstårnene i Norge og ett av de høyeste (40 m). Bli med til topps! Utstilling med spesielt fokus på havna og fyrtårnet på Andenes.

Ballangen Museum

Lær om den mangfoldige geologi og gruvehistorien til området, og samfunnet rundt bergverksindustrien.

Bø Museum

Gjenstander og utstillinger; kystkultur og forfatteren Regine Normann, rorbu og naust. Rebus og eventyrskog for barn. Skulpturlandsskap Nordland;
Mannen fra havet og friluftgalleri. Museumsbutikk.

Hurtigrutemuseet

Et monument over Norges samferdselshistorie: Besøk broa, maskinrommet og lugarer på hurtigruta Finnmarken (1956) i sitt ikoniske bygg. Kjenn atmosfæren i salongene fra dampskipet Finmarken (1912). Aktiviteter for barn og familier. Hurtigrutas betydning fortelles i moderne utstillinger. Mat og drikke serveres i spisesalen anno 1956.
Velkommen om bord!

Lofotakvariet

Et møte med livet i Lofot-havet. Skrei, kveite, krabber, sei og hyse – disse og mange flere møter du i akvariet. Mating av sel og oter til faste tidspunkter. Kafè.

Lofotr Vikingmuseum

På Borg i Lofoten kan du oppleve vikingtiden i et levende miljø. Kjenn lukten av tjære og bål. Smak maten, hør historien. Vikingene har ventet på deg i mer enn tusen år.

Norsk Fiskeværsmuseum

Ett av Norges best bevarte og komplette fiskevær. Besøk ulike bygninger; bl.a. naust, trandamperi, husmansstua. Hovedtema: livet i fiskeværet 1840-1960 og utviklingen av lofotfisket de siste 250 år. Butikk og sommerkafé.

Galleri Espolin

Galleri Espolin huser en høvding innen norsk kunst. La deg berøre av kunstneren Kaare Espolin Johnsons uttrykkskraft i hans direkte og poetiske skildringer av kystkulturen i nord.