Kulturminnedagene 2022

02 september 2022

Ta med familien og tilbring kulturminnedagene 2022 hos våre museer. Her finner du en oversikt over arrangement og program.

I år er teamet for kulturminnedagene drivkraft, i anledning frivillighetens år. For museer er frivillighet en sentral del i både drift, vedlikehold og formidling av kultur- og naturhistorie.

– Frivillig arbeid er uten tvil den innsats som er lagt ned av enkeltpersoner og foreninger, som er fundamentet i museenes historier og samlinger. Samlinger, årbøker, immateriell kulturarv og annen type formidling fra de ulike lokallag utgjør essensen i det som vi på museet kan fortelle til våre gjester, enten det kommer fra organisert eller uorganisert frivillighet, sier Jon Framnes, avdelingsdirektør i Ofoten.

Kulturminnearrangement hos Museum Nord

I løpet av kulturminneuka 3. til 11. september kan du ta del i følgende aktiviteter og arrangementer:

Lofotmuseet

Lofotmuseet inviterer til korte kurs og demonstrasjon av håndverk og tradisjonsmat 10. og 11. september. Les mer om arrangementet og meld deg på her.

en dame lager mat
Kursholder Anne Røde møter du søndag 11. september på Lofotmuseet. Foto: Museum Nord
Bø Museum

Bø Museum og Bø kystlag ønsker velkommen til familiedag 7. september kl. 16-19 ved Bua, Steinesjøen.

Narvik Museum

Narvik Museum har slått på stortromma og inviterer til hagefest og feiring av frivillig innsats 10. september. Møt frivillige foreninger og smak på rykende ferske sveler! Her finner du programmet.

Frivillige fra uliker organisasjoner står på trappen utenfor Narvik Museum sammen med representant for museet
Frivillige fra ulike organisasjoner og Narvik Museum inviterer til hagefest 10. september under kulturminnedagene 2022. Foto: Narvik Museum
Sortland Museum

Sortland Museum og Sortland bibliotek inviterer til FESTAFTEN 7. september om 70-tallets Sortland med foredrag, bilder, historier, mat og musikk. Les mer om festaftenen her.

Utenfor kulturfabrikken på Sortland kan du også oppleve Krigsseilere // en vandreutstilling fram til 11. september.

Besøk arrangementssiden for flere aktiviteter og arrangementer i høst.

Flere nyheter

Nå har denne krabaten fått navn

Navnekonkurransen er avgjort! Under Kystens dag i Storvågan i mai arrangerte Lofotakvariet en navnekonkurranse for den nyeste selen vår, som ble født på akvariet i fjor sommer.

Podkastsamarbeid med Várdobáiki

Avdeling Ofoten/Narvik Museum har startet et samarbeid med Várdobáiki på Evenskjer, hvor de skal være med å lage episoder til vår podkastserie «Ekspedert».

EU gir nesten 13 millioner til containermuseum i Vesterålen 

Første del av finansieringen av GaiaVesterålens containermuseum er en realitet. Finansieringen skjer gjennom et stort EU-forskningsprosjekt på sirkulære byggeprosesser ved navn Circular Boost.