Utstillingsåpning og flere foredrag

03 oktober 2022

Det er stadig noe spennende på gang hos museene våre. Denne uken bys det på utstillingsåpning og flere foredrag.

Ny utstilling på Bø museum

Tirsdag 4. oktober er det åpning av en rykende fersk utstilling hos Bø Museum. Utstillingen handler om bæsj. Ja, du leste riktig!

Bilde av bæsj fra utstillingen bæsj hos Bø museum
Utstillingen Bæsj – Portalen til fortiden åpnes hos Bø Museum 4. oktober. Foto: Bø Museum

Bæsj – Portalen til fortiden er en utstilling som handler om bæsj og hva bæsjen kan fortelle oss. Bæsjen er nemlig en sladrehank som bare med sitt blotte nærvær sier noe om hvor man har bæsja, hvem som har bæsja, og ofte kan du se hva som er blitt spist. Hva tror du for eksempel rypa har spist når bæsjen er blå?

Utstillingen består også av aktiviteter og oppgaver, og det er rom for å leke. Mer om utstillingsåpningen finner du her.

En real Foredragsdag 6. oktober

6. oktober er en skikkelig foredragsdag med tre innholdsrike og og spennende kveldsforedrag og seminarer.

Hos Lofotr Vikingmuseum feires Gerhard Schøning med et seminar i samarbeid med Vestvågøy historielag. Les om arrangementet her.

På Melbu kan du besøke Melbo Hovedgård kl. 18. Her foredrar Åsa Elstad om jekteskipperfamilien Bruun på Børøya og skattene de etterlot seg. Mer om arrangementet finner du her.

Historiker Johan Borgos kommer til Bø Museum 6. oktober for å fortelle om kystkulturen vår. Han sier følgende om foredraget: «Bø har ei rik historie og var tidligere ikke lillebror i Vesteråls-familien. Foredraget Fiskerbønder og fiskevær i Bø har som formål å vise mangfoldet i Bø-samfunnet og fortelle om kystkulturen i området, kanskje med et lite stikk til reiselivet.» Les om arrangementet her.

Barnas vikinglørdag

Lørdag 8. oktober er det en ny runde med barnas vikinglørdag hos Lofotr Vikingmuseum. Denne lørdagen lages det pinnebrød i høvdinghuset.

Besøk museene

Bø Museum

Gjenstander og utstillinger; kystkultur og forfatteren Regine Normann, rorbu og naust. Rebus og eventyrskog for barn. Skulpturlandskap Nordland; Mannen fra havet og friluftsgalleri. Museumsbutikk.

Lofotr Vikingmuseum

På Borg i Lofoten kan du oppleve vikingtiden i et levende miljø. Kjenn lukten av tjære og bål. Smak maten, hør historien. Vikingene har ventet på deg i mer enn tusen år.

Melbo Hovedgård

Melbo gikk fra storgård til småby på noen få tiår. Chr. Frederiksen hadde en ledende rolle i en rekke foretak. Meget flott hovedgård samt romantisk hage/park-anlegg i historien rundt et industrieventyr rundt 1890–1920-tallet.