Høstferieaktiviteter hos museene

12 oktober 2022

Besøk museene våre i høstferien! Det er flere høstferieaktiviteter hos museene denne uka – både for store og små.

Besøk vikingene på Borg

Lofotr Vikingmuseum inviterer vikingene til aktiviteter for barn hver dag denne uka. Det er et stort spenn i aktivitetstilbudet; lag vikingmat, produksjon av bokmerke, lær om vikingklær og musikk. Besøk arrangementssiden for mer informasjon om hvert enkeltarrangement.

Unger som lager mat i høvdinghuset på Lofotr Vikingmuseum
Lag mat sammen med vikingene hos Lofotr Vikingmuseum i høstferien. Foto: Kjell Ove Storvik
Lær om samiske stedsnavn

Johan Borgos kommer til kulturfabrikken på Sortland og Sortland Museum torsdag 13. oktober for å fortelle om samiske stedsnavn i Vesterålen. Hvis du ikke har anledning til å delta på foredraget på Sortland, fortvil ikke, Johan Borgos holder samme foredrag på Øksnes Museum 18. oktober.

Besøk selene

En klassiker er et besøk hos Lofotakvariet og selene. Visste du at i sommer ønsket vi velkommen to nye selunger? Åpningstider og dagsprogram finner du her.

selunge
I sommer ble det født to selunger på Lofotakvariet. Foto: Linn Olsen
Høstferien på Hurtigrutemuseet

Hurtigrutemuseet har slått på stortromma og frister med redusert pris på inngangsbilletter og aktiviteter for barn. Lørdag 15. oktober serveres lørdagsgrøt i kaféen.

Barn kan ta del i Bædi & Børdi, barnas egen museumsapp, trossekasting, knyting av sjømannsknuter og leke i lekerommet.

Les mer om museene:

Lofotr Vikingmuseum

På Borg i Lofoten kan du oppleve vikingtiden i et levende miljø. Kjenn lukten av tjære og bål. Smak maten, hør historien. Vikingene har ventet på deg i mer enn tusen år.

Lofotakvariet

Et møte med livet i Lofot-havet. Skrei, kveite, krabber, sei og hyse – disse og mange flere møter du i akvariet. Mating av sel og oter til faste tidspunkter. Kafè.

Hurtigrutemuseet

Et monument over Norges samferdselshistorie: Besøk broa, maskinrommet og lugarer på hurtigruta Finnmarken (1956) i sitt ikoniske bygg. Kjenn atmosfæren i salongene fra dampskipet Finmarken (1912). Aktiviteter for barn og familier. Hurtigrutas betydning fortelles i moderne utstillinger. Mat og drikke serveres i spisesalen anno 1956.
Velkommen om bord!

Sortland Museum

Havets betydning i nord, det sårbare økosystemet i havet og konsekvensene av marin forsøpling og forurensning som tema. Utstillingene er rettet mot barn og unge.

Flere museer finner du her