Båtfolket i Jørnfjorden

04 november 2022

Besøk Bø Museum og opplev utstillingen Båtfolket i Jørnfjorden.

Utstillingen består av vakre bilder tegnet og malt av Asbjørn Vassbotn. Bildene viser båter over 33 fot som en gang tilhørte i Jørnfjorden, samt de båtene som finnes der i dag.

kunstutstilling om båtfolket i Jørnfjorden
Bilder tegnet og malt av Asbjørn Vassbotn hos Bø Museum. Foto: Bø Museum

Jørnfjorden består av flere gårder og har en spennende historie. Øystein Rysst har samlet historiene om livet i Jørnfjorden, om folket og båtene deres i et flott hefte. Bilder og hefter er til salgs på museet.

hefte om båtfolket hos Bø Museum
Heftet med historier om livet i Jørnfjorden. Foto: Bø Museum

Bø Museum har åpent mandag, tirsdag og onsdag i neste uke kl. 11-15 (7.-9. november). Velkommen innom!

Tre menn på utstillingsåpning hos Bø Museum
Asbjørn Vassbotn, Øystein Rysst og Nils Olav Johnsen på utstillingsåpningen til Båtfolket fra Jørnfjorden. Foto: Bø Museum
Besøk Bø Museum

Bø Museum

Velkommen til Bø Museum ved Vinjesjøen. Se utstillinger og gjenstander som forteller om Bø i gamle dager. Forfatteren Regine Normann kaster lys over det hele.

Flere nyheter

SKREI: informasjonsmøte 29. november

Velkommen til informasjonsmøte om SKREI onsdag 29. november 2023.

GAIA: Invitasjon til pressemøte om digitale løsninger for klimatilpasninig

GAIA Vesterålen er invitert til europeisk pressekonferanse der vi skal ha en orientering om pilot Vesterålen i RESIST-prosjektet. Under morgendagens pressekonferanse skal vi se nærmere på de digitale løsningenes rolle i forskningsprosjektet.

Besøk et fyr digitalt

Har du noen gang lurt på hvordan fyrene våre ser ut på innsiden? Nå har Kystverkmusea, sammen med Kystverket, laget digitaliserte versjoner av et knippe fyr, slik at alle har muligheten til å ta en nærmere titt og oppleve dem fra innsiden.