Båtfolket i Jørnfjorden

04 november 2022

Besøk Bø Museum og opplev utstillingen Båtfolket i Jørnfjorden.

Utstillingen består av vakre bilder tegnet og malt av Asbjørn Vassbotn. Bildene viser båter over 33 fot som en gang tilhørte i Jørnfjorden, samt de båtene som finnes der i dag.

kunstutstilling om båtfolket i Jørnfjorden
Bilder tegnet og malt av Asbjørn Vassbotn hos Bø Museum. Foto: Bø Museum

Jørnfjorden består av flere gårder og har en spennende historie. Øystein Rysst har samlet historiene om livet i Jørnfjorden, om folket og båtene deres i et flott hefte. Bilder og hefter er til salgs på museet.

hefte om båtfolket hos Bø Museum
Heftet med historier om livet i Jørnfjorden. Foto: Bø Museum

Bø Museum har åpent mandag, tirsdag og onsdag i neste uke kl. 11-15 (7.-9. november). Velkommen innom!

Tre menn på utstillingsåpning hos Bø Museum
Asbjørn Vassbotn, Øystein Rysst og Nils Olav Johnsen på utstillingsåpningen til Båtfolket fra Jørnfjorden. Foto: Bø Museum
Besøk Bø Museum

Bø Museum

Gjenstander og utstillinger; kystkultur og forfatteren Regine Normann, rorbu og naust. Rebus og eventyrskog for barn. Skulpturlandskap Nordland; Mannen fra havet og friluftsgalleri. Museumsbutikk.

Flere nyheter

Nå har denne krabaten fått navn

Navnekonkurransen er avgjort! Under Kystens dag i Storvågan i mai arrangerte Lofotakvariet en navnekonkurranse for den nyeste selen vår, som ble født på akvariet i fjor sommer.

Podkastsamarbeid med Várdobáiki

Avdeling Ofoten/Narvik Museum har startet et samarbeid med Várdobáiki på Evenskjer, hvor de skal være med å lage episoder til vår podkastserie «Ekspedert».

EU gir nesten 13 millioner til containermuseum i Vesterålen 

Første del av finansieringen av GaiaVesterålens containermuseum er en realitet. Finansieringen skjer gjennom et stort EU-forskningsprosjekt på sirkulære byggeprosesser ved navn Circular Boost.