Juleverksteder og julemarkeder

17 november 2022

Er du på jakt etter julegaver, eller ønsker en hyggelig førjulsaktivitet med familien? Våre museer inviterer til juleverksteder og julemarkeder framover.

Barnas Vikinglørdag og juleveRksted

Hos Lofotr Vikingmuseum kan du ta del i barnas vikinglørdag hver lørdag fram til 17. desember. Lørdag 26. november arrangerer vikingene juleverksted. Juleverkstedet er veldig populært og innholdsrikt!

Mange barn som sitter rundt bordet og fargelegger på juleverkstedet
Juleverksted hos Lofotr Vikingmuseum. Foto: Kjell Ove Storvik
Julemesse hos Bø Museum

Ta turen til Bø Museum og julemarked 26. november kl. 11-15. Her kan du kjøpe hjemmelaget handarbeid, pannekaker eller bøker, eventuelt bare treffe kjenninger. På juleverkstedet for barn kan det lages gammeldags julepynt, det kan perles eller lages filt dyr. Det selges også grøt og kaffe.

Juleverksted og salg av årskort hos Hurtigrutemuseet

Hurtigrutemuseet planlegger å lage kanskje verdens lengste julelenke 26. november, og inviterer barn til å hjelpe dem med prosjektet kl. 12-14. Det blir også supersalg på årskort for 2023 – halv pris! Her er det gode muligheter til å gjøre unna litt julegavehandling.

Bildet av Hurtigrutemuseet, båt bygget inn i et vernebygg
Hurtigrutemuseet inviterer til juleverksted og salg av årskort 26. november. Foto: Eirik Linder Aspelund
Gammeldags Jul på Å

I tradisjonen tro inviterer Norsk Fiskeværsmuseum til Gammeldags Jul på Å 3. desember. Bli med på en tradisjonell og hyggelig julefeiring med kanelsnurrer, smultringer, lodd, julemarked, konsert, besøk fra julenissen og mye mer!

Gammeldags jul hos norsk fiskeværsmuseum. Masse folk ute
Gammeldags Jul på Å. Foto: Norsk Fiskeværsmuseum
Julemarked og pepperkakelandsby i Narvik

Hos Narvik Museum går det tradisjonelle julemarkedet på museet av stabelen lørdag 3. desember. Hit kommer et bredt utvalgt av salgsutstillere og Narvik husflidslag servere deilige kaker i sin kafé.

Narvik Museum inviterer til å lage en pepperkakelandsby med tema Ofotbanen.

I forkant av julemarkedet inviteres barn til å hjelpe museet med å lage en pepperkakelandsby. Temaet for pepperkakelandsbyen er Ofotbanen. Siste innleveringsfrist er fredag 2. desember.

Lys levende Kabelvåg

En annen godt innarbeidet tradisjon er Lys Levede Kabelvåg som Galleri Espolin er en del av. 8. desember er det kveldsåpne gallerier og verksteder.

Lys Levede Kabelvåg 8. desember. Et av stedene er Galleri Espolin.
Juleverksted på Melbo Hovedgård

Melbo Hovedgård inviterer barn til juleverksted 10. desember. Velkommen!

Flere nyheter

Oteren Målfrid

En oterunge ble funnet forlatt i Henningsvær en dag i juli 2023. Den ble fraktet til Lofotakvariet hvor den nå lever livet i luksus.

Familiesøndag på Lofotmuseet 25. februar

Familiedagen på Lofotmuseet 25. februar var en fantastisk opplevelse for både store og små! 

Vinterferien på Lofotr

Vinterferien på Lofotr Vikingmuseum har et fullpakket program. 2 uker med spennende aktiviteter for små og stor. Kom og besøk oss!