Vår Kamp på turné

21 november 2022

I løpet av denne uka får elever ved videregående skoler i Lofoten og Vesterålen oppleve et spennende interaktivt forumteater basert på utstillingen Vår Kamp.

I forrige uke har skuespillerne i Drager & Drottner, sammen med sceneinstruktør Iso Porovic og Den kulturelle skolesekken i Nordland, stått på og gjort de siste forberedelser. Til anledningen har vi fått låne «gammelkinoen» på rådhuset, et flott og stemningsfullt lokale som virkelig ga et historisk sus over øvelsene.

Vår kamp på turné
Vår Kamp er på turné denne uken. Foto: Sortland Museum

I forestillingen får publikum ta valg (eller velge å ikke ta valg) om hva karakterene skal gjøre, i en historie inspirert av arbeiderbevegelsen i Vesterålen, med den historiske figuren Nils Olsen i hovedrollen. Her er deltagelse og hvordan man velger å bruke sin rett til å ta valg, særlig viktig.

Dette blir spennende, og vi gleder oss masse!

Tre skuespillere fra forestillingen Vår kamp.
Forestillingen Vår Kamp besøker videregående skoler i Lofoten og Vesterålen denne uken. Foto: Sortland Museum
Besøk Sortland Museum

Sortland Museum

Havets betydning i nord, det sårbare økosystemet i havet og konsekvensene av marin forsøpling og forurensning som tema. Utstillingene er rettet mot barn og unge.

Flere nyheter

Ramsalt opera på Hurtigrutemuseet

Operaentusiaster og musikkelskere ble samlet på Hurtigrutemuseet sist lørdag, den 6. april, for en unik opplevelse – en Opera pub arrangert av Ramsalt opera. Arrangementet trakk til seg 120 deltakere, og stemningen var elektrisk med et publikum som var storfornøyd gjennom hele kvelden.

Lofotfiskedager på Å

Årets Lofotfiskedager gikk av stabelen 22.-23. mars. Det var også en del av jubileumsfeiring for Museum Nord sin 20 års bursdag i 2024.

skolebesøk om vikingtid

Bø museum har vært på skolebesøk og tema var vikingtid. Det er resulterte i mange gode refleksjoner og stilige tegninger.