Lansering av Rombaksbotn 2.0

23 november 2022

Onsdag 22. november var det lansering av Rombaksbotn 2.0. Animasjonen er Narvik Museums bidrag i EU-prosjektet AURORAL.

Rombaksbotn 2.0 er en animasjon som vekker til live anleggsbyen Rombaksbotn. Narvik Museum har vært en del av EU-prosjektet AURORAL som har testet ut hvordan man kan formidle lokalhistorie på en innovativ og fengende måte. Prosjektet er ledet av Futurum.

Onsdag 22. november var 25 deltakere fra hele Europa samlet i Narvik i forbindelse med lanseringen av EU-prosjektet. Prosjektlederne fra Narvik, Truls Torblå og Mikael af Ekenstam, presenterte lokale attraksjoner som er med i prosjektet.

To menn smiler til kameraet i forbindelse med lanseringen av animasjonen Rombaksbotn 2.0
Mikael af Ekenstam og Torbjørn Torblå under lanseringen av Rombaksbotn 2.0 og andre bidrag i EU-prosjektet AURORAL. Foto: Jon Framnes

Prosjektet har samlet nyttig data i regionen for naturbaserte attraksjoner, og animasjonen har dannet grunnlag for en digital infrastruktur.

Se Rombaksbotn 2.0

Rombaksbotn 2.0

Bli med på en tidsreise på over 120 år tilbake i tid til anleggsbyen Rombaksbotn

Besøk Narvik Museum

Narvik Museum

Den spektakulære Ofotbanen og malmtog, Narviks utvikling og industri, i tillegg til vandre- og kunstutstillinger.