Digitaliseringsprosjekt i samarbeid med Nasjonalbiblioteket

29 november 2022

I samarbeid med Nasjonalbiblioteket er Museum Nord i gang med å digitalisere lyd- og videokassetter.

Denne uken ble første parti av lydkassetter levert til Nasjonalbiblioteket. Partiet består av omtrent 430 kassetter fra Øksnes Museum og samlingen til Ofoten Museum.

En bil med pappesker står parkert utenfor Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana
Første parti av lydkassetter levert hos Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana. Kassettene skal digitaliseres som en del av et samarbeid mellom Museum Nord og Nasjonalbiblioteket. Foto: Museum Nord

Tre samlinger digitaliseres, til sammen rundt 1 000 lyd- og videokassetter. Etter at disse er digitalisert hos Nasjonalbiblioteket sendes de tilbake til Museum Nord.

Se andre digitale samlinger

Flere nyheter

SKREI: informasjonsmøte 29. november

Velkommen til informasjonsmøte om SKREI onsdag 29. november 2023.

GAIA: Invitasjon til pressemøte om digitale løsninger for klimatilpasninig

GAIA Vesterålen er invitert til europeisk pressekonferanse der vi skal ha en orientering om pilot Vesterålen i RESIST-prosjektet. Under morgendagens pressekonferanse skal vi se nærmere på de digitale løsningenes rolle i forskningsprosjektet.

Besøk et fyr digitalt

Har du noen gang lurt på hvordan fyrene våre ser ut på innsiden? Nå har Kystverkmusea, sammen med Kystverket, laget digitaliserte versjoner av et knippe fyr, slik at alle har muligheten til å ta en nærmere titt og oppleve dem fra innsiden.