Digitaliseringsprosjekt i samarbeid med Nasjonalbiblioteket

29 november 2022

I samarbeid med Nasjonalbiblioteket er Museum Nord i gang med å digitalisere lyd- og videokassetter.

Denne uken ble første parti av lydkassetter levert til Nasjonalbiblioteket. Partiet består av omtrent 430 kassetter fra Øksnes Museum og samlingen til Ofoten Museum.

En bil med pappesker står parkert utenfor Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana
Første parti av lydkassetter levert hos Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana. Kassettene skal digitaliseres som en del av et samarbeid mellom Museum Nord og Nasjonalbiblioteket. Foto: Museum Nord

Tre samlinger digitaliseres, til sammen rundt 1 000 lyd- og videokassetter. Etter at disse er digitalisert hos Nasjonalbiblioteket sendes de tilbake til Museum Nord.

Se andre digitale samlinger

Flere nyheter

Nå har denne krabaten fått navn

Navnekonkurransen er avgjort! Under Kystens dag i Storvågan i mai arrangerte Lofotakvariet en navnekonkurranse for den nyeste selen vår, som ble født på akvariet i fjor sommer.

Podkastsamarbeid med Várdobáiki

Avdeling Ofoten/Narvik Museum har startet et samarbeid med Várdobáiki på Evenskjer, hvor de skal være med å lage episoder til vår podkastserie «Ekspedert».

EU gir nesten 13 millioner til containermuseum i Vesterålen 

Første del av finansieringen av GaiaVesterålens containermuseum er en realitet. Finansieringen skjer gjennom et stort EU-forskningsprosjekt på sirkulære byggeprosesser ved navn Circular Boost.