Digitaliseringsprosjekt i samarbeid med Nasjonalbiblioteket

29 november 2022

I samarbeid med Nasjonalbiblioteket er Museum Nord i gang med å digitalisere lyd- og videokassetter.

Denne uken ble første parti av lydkassetter levert til Nasjonalbiblioteket. Partiet består av omtrent 430 kassetter fra Øksnes Museum og samlingen til Ofoten Museum.

En bil med pappesker står parkert utenfor Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana
Første parti av lydkassetter levert hos Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana. Kassettene skal digitaliseres som en del av et samarbeid mellom Museum Nord og Nasjonalbiblioteket. Foto: Museum Nord

Tre samlinger digitaliseres, til sammen rundt 1 000 lyd- og videokassetter. Etter at disse er digitalisert hos Nasjonalbiblioteket sendes de tilbake til Museum Nord.

Se andre digitale samlinger