Regjeringen gir 800 000 til Museum Nord/GaiaVesterålen

07 desember 2022

Regjeringen gir 800 000 til Museum Nord/GaiaVesterålen for å utvikle nyskapende og digitale formidlingstilbud til barn og unge.

Kulturtanken, Nordland fylkeskommune og Gaia Vesterålen/Museum Nord går sammen om utvikling av digitale innovasjonsprosjekt i et bærekraftperspektiv. Målet er å utvikle nyskapende og digitale kunst- og kulturtilbud til barn og unge, fra barnehagealder og ut tenårene.

– Denne tildelingen fra Kulturtanken betyr svært mye for oss. Den er helt sentral og gjør at vi nå for alvor kan starte det viktige arbeidet med å utvikle unike, digitale formidlingsløsninger for barn og unge. Ved kompetansesenteret som vi nå vil etablere, blir det fokus på samproduksjon med barn og unge. Unge i utenforskap vil også spille en sentral rolle i utviklingen av de nye formidlingsløsningene, som for eksempel et bærekraftsspill, sier Geir Are Johansen, administrerende direktør i Museum Nord.

Partene går sammen om utvikling av et innovasjons- og kompetansesenter for digitale formidlingsløsninger for barn og unge. Fokuset vil ligge på bærekraftsmålene, inkludert utdanning, miljø og klima.

Innovasjonssenteret opprettes lokalt i Vesterålen. For å sikre kvaliteten i utviklingsarbeidet og kompetanseutviklingen regionalt, oppretter Gaia Vesterålen kontakt med Nordnorsk kunstnersenter i Vågan med tanke på å inkludere kunstnersenterets kunstfaglige og formidlingsmessige kompetanse.

Satsingen på digital bærekraft tildeles 800 000 kroner.

Les hele saken her: https://www.kulturtanken.no/aktuelt/2022/digitale-innovasjonsmidler/