Opplev historie digitalt

20 desember 2022

Visste du at vi har flere digitale tilbud fra våre museer? Her har vi samlet noen forslag til digitalt materiale som du kan fordype deg i.

Utforsk historier

Utforsk små og store historier fra museene våre. Her kan du ta et dypdykk i historien om Norddalsbrua, høvdinghuset på Borg, skreifisket og mye mer.

Flere historier finner du her.

Historie på øret

Podkasten Ekspedert fra avdeling Ofoten i Museum Nord tar for seg lokalhistorie i Narvikregionen, og av og til litt utenfor. Blant de over 50 episodene som er spilt inn kan du lytte fortellinger om musikkhistorie, andre verdenskrig, luftfart, gruver og grotter og mye mer. Søk opp Ekspedert der du hører på podkaster, eller finn episoder under her:

Finn museumsgjenstander digitalt

Visste du at flere av våre museumsgjenstander finnes digitalt? På digitaltmuseum.no er et utvalg av gjenstander fra våre museer. For eksempel denne båtmodellen som er en del av samlinga til Fygle Museum.

Båtmodell som står hos Fygle museum
Båtmodell av en fembøring med høtt/klepp, øsekar, båtshakk og 13 årer. Foto: Museum Nord

Seabed digitalt

Lær fakta om havet og gjør morsomme øvelser i Seabed Digitalt fra Sortland Museum.

Seabed Digital

Seabed Digital er basert på utstillingen Seabed hvor man gjennom videoer lærer fakta om havet og morsomme øvelser.

Flere nyheter

SKREI: informasjonsmøte 29. november

Velkommen til informasjonsmøte om SKREI onsdag 29. november 2023.

GAIA: Invitasjon til pressemøte om digitale løsninger for klimatilpasninig

GAIA Vesterålen er invitert til europeisk pressekonferanse der vi skal ha en orientering om pilot Vesterålen i RESIST-prosjektet. Under morgendagens pressekonferanse skal vi se nærmere på de digitale løsningenes rolle i forskningsprosjektet.

Besøk et fyr digitalt

Har du noen gang lurt på hvordan fyrene våre ser ut på innsiden? Nå har Kystverkmusea, sammen med Kystverket, laget digitaliserte versjoner av et knippe fyr, slik at alle har muligheten til å ta en nærmere titt og oppleve dem fra innsiden.