Opplev historie digitalt

20 desember 2022

Visste du at vi har flere digitale tilbud fra våre museer? Her har vi samlet noen forslag til digitalt materiale som du kan fordype deg i.

Utforsk historier

Utforsk små og store historier fra museene våre. Her kan du ta et dypdykk i historien om Norddalsbrua, høvdinghuset på Borg, skreifisket og mye mer.

Flere historier finner du her.

Historie på øret

Podkasten Ekspedert fra avdeling Ofoten i Museum Nord tar for seg lokalhistorie i Narvikregionen, og av og til litt utenfor. Blant de over 50 episodene som er spilt inn kan du lytte fortellinger om musikkhistorie, andre verdenskrig, luftfart, gruver og grotter og mye mer. Søk opp Ekspedert der du hører på podkaster, eller finn episoder under her:

Finn museumsgjenstander digitalt

Visste du at flere av våre museumsgjenstander finnes digitalt? På digitaltmuseum.no er et utvalg av gjenstander fra våre museer. For eksempel denne båtmodellen som er en del av samlinga til Fygle Museum.

Båtmodell som står hos Fygle museum
Båtmodell av en fembøring med høtt/klepp, øsekar, båtshakk og 13 årer. Foto: Museum Nord

Seabed digitalt

Lær fakta om havet og gjør morsomme øvelser i Seabed Digitalt fra Sortland Museum.

Seabed Digital

Seabed Digital er basert på utstillingen Seabed hvor man gjennom videoer lærer fakta om havet og morsomme øvelser.

Flere nyheter

SKREI mottar 2 millioner fra Nordic Last og Buss

Det største enkeltbidraget fra lokalt næringsliv til nå. – Jeg blir rørt og ganske ydmyk når jeg ser at SKREI betyr så mye for så mange i regionen, sier museumsdirektør Geir Are Johansen i forbindelse med overrekkelsen av en symbolsk sjekk denne uken.   

Nora-prosjektet og Islandstur

Hvordan bidra til en bærekraftig turisme? Hvordan skal vi kunne bygge miljøvennlige museum i fremtiden og få yngre generasjoner til å flytte til distriktene? Dette er noen av spørsmålene Nora-prosjektet skal drøfte og utforske de neste tre årene.

Hva slags rolle bør museet ha i min kommune?

Hva slags rolle bør museet ha i min kommune? Dette spørsmålet fikk deltakere i rådsmøtet til Museum Nord.