Mest populært i 2022

03 januar 2023

Vi starter nyåret med litt statistikk! Dette var mest populært i 2022 på museumnord.no:

Mest populære museumssidene

Lofotakvariet

Et møte med livet i Lofot-havet. Skrei, kveite, krabber, sei og hyse – disse og mange flere møter du i akvariet. Mating av sel og oter til faste tidspunkter. Kafè.

Norsk Fiskeværsmuseum

Et av Norges best bevarte og komplette fiskevær. Besøk ulike bygninger; bl.a. naust, trandamperi, husmansstua. Hovedtema: livet i fiskeværet 1840–1960 og utviklingen av lofotfisket de siste 250 år. Butikk og sommerkafé.

Narvik Museum

Den spektakulære Ofotbanen og malmtog, Narviks utvikling og industri, i tillegg til vandre- og kunstutstillinger.

På museumssidene finner du informasjon om åpningstider, utstillinger og mye mer. Se de her.

Mest populære historier

I 2022 handlet de mest besøkte historiene om vikinger og skrei.

Båtgrav på Lofotr Vikingmuseum

Formidlingstekst om båtgrav i vikingtid.

Fiske og sjøfangst i vikingtid

Formidlingstekst om fiske og sjøfangst i vikingtid.

Skreifisket i Lofoten

Skreifisket i Lofoten går tilbake til steinalderen. I førhistorisk tid kom det også fiskere fra boplasser langt unna Lofothavet, for å delta i det rike fisket og for å ta med seg tørrfisk heim.

Ta et dypdykk i flere historier fra våre museer her.

Mest populære prosjekter

Museum Nord utvikler seg og sitt tilbud gjennom ambisiøst prosjektarbeid. Prosjekter er ofte grunnlaget for forskningsaktivitet, innsamling og formidling. I 2022 var de mest besøkte prosjektsidene SKREI, GaiaVesterålen og Living on the Edge.

SKREI

Et nytt nasjonalt museum og opplevelsessenter.

GaiaVesterålen

GaiaVesterålen er en forsknings- og teknologisatsing som har som mål å skape mer miljøvennlige og bærekraftige lokalsamfunn.

Living on the edge

Living on the Edge skal se på økologiske skift i Nord-Atlanteren over tid. Forprosjektet er finansiert av NPA.

Les mer om andre prosjekter her.

Mest populære nyheter

64 nyhetsinnlegg ble publisert i 2022. De som slo best an var disse tre:

Personalsamling med strategisk vri

I forrige uke møttes Museum Nord til en personalsamling med strategisk vri i Storvågan. I løpet av to hyggelige dager fikk vi minglet og jobbet sammen med ny strategiplan.

Avtale om SKREI-senteret signert

Museum Nord og LPO Arkitekter har inngått avtale om prosjektering av SKREI-senteret utenfor Kabelvåg i Lofoten. Dermed er arbeidet med det nasjonale senteret for skreifisket et stort steg nærmere planlagt åpning i 2026.

Besøkstall for 2022 setter rekord

Etter at alle besøkstallene for oktober er registrert har vi nå runda 250 000 besøkende i Museum Nord. Det er ny rekord!