Mest populært i 2022

03 januar 2023

Vi starter nyåret med litt statistikk! Dette var mest populært i 2022 på museumnord.no:

Mest populære museumssidene

Lofotakvariet

Et møte med livet i Lofot-havet. Skrei, kveite, krabber, sei og hyse – disse og mange flere møter du i akvariet. Mating av sel og oter til faste tidspunkter. Kafè.

Norsk Fiskeværsmuseum

Et av Norges best bevarte og komplette fiskevær. Besøk ulike bygninger; bl.a. naust, trandamperi, husmansstua. Hovedtema: livet i fiskeværet 1840–1960 og utviklingen av lofotfisket de siste 250 år. Butikk og sommerkafé.

Narvik Museum

Den spektakulære Ofotbanen og malmtog, Narviks utvikling og industri, i tillegg til vandre- og kunstutstillinger.

På museumssidene finner du informasjon om åpningstider, utstillinger og mye mer. Se de her.

Mest populære historier

I 2022 handlet de mest besøkte historiene om vikinger og skrei.

Båtgrav på Lofotr Vikingmuseum

Lær om båtgrav i vikingtid på Lofotr Vikingmuseum.

Fiske og sjøfangst i vikingtid

Lær om fiske og sjøfangst i vikingtid.

Skreifisket i Lofoten

Skreifisket i Lofoten går tilbake til steinalderen. I førhistorisk tid kom det også fiskere fra boplasser langt unna Lofothavet, for å delta i det rike fisket og for å ta med seg tørrfisk heim.

Ta et dypdykk i flere historier fra våre museer her.

Mest populære prosjekter

Museum Nord utvikler seg og sitt tilbud gjennom ambisiøst prosjektarbeid. Prosjekter er ofte grunnlaget for forskningsaktivitet, innsamling og formidling. I 2022 var de mest besøkte prosjektsidene SKREI, GaiaVesterålen og Living on the Edge.

SKREI

SKREI blir et senter for kunnskap og opplevelser knyttet til Lofotfisket og Norges viktigste fisk. SKREI strekker seg utenfor rammene til et tradisjonelt museum.

Living on the edge

Living on the Edge skal se på økologiske skift i Nord-Atlanteren over tid. Forprosjektet er finansiert av NPA.

Les mer om andre prosjekter her.

Mest populære nyheter

64 nyhetsinnlegg ble publisert i 2022. De som slo best an var disse tre:

Personalsamling med strategisk vri

I forrige uke møttes Museum Nord til en personalsamling med strategisk vri i Storvågan. I løpet av to hyggelige dager fikk vi minglet og jobbet sammen med ny strategiplan.

Avtale om SKREI-senteret signert

Museum Nord og LPO Arkitekter har inngått avtale om prosjektering av SKREI-senteret utenfor Kabelvåg i Lofoten. Dermed er arbeidet med det nasjonale senteret for skreifisket et stort steg nærmere planlagt åpning i 2026.

Besøkstall for 2022 setter rekord

Etter at alle besøkstallene for oktober er registrert har vi nå runda 250 000 besøkende i Museum Nord. Det er ny rekord!