GaiaVesterålen i Portugal

19 januar 2023

GaiaVesterålen starter året med kick-off på RESIST-prosjektet i Portugal.

Sammen med Sintef, Vesterålen regionråd, Andfjord Salmon og 52 andre europeiske partnere skal GaiaVesterålen forske på sårbare områders evne til å håndtere klimaendringer i fremtiden.

GaiaVesterålen i Portugal under resist kick-off. Flere mennesker sitter i panel
GaiaVesterålen i Portugal under kick-off av RESIST-prosjektet. Foto: GaiaVesterålen

EU har gitt 270 millioner kroner til forskningsprosjektet. Prosjektet er ledet av Sintef og er den største EU-tildelingen til et norskledet klimaprosjekt noensinne.

Les mer om RESIST

Norge leder rekordstort klimaprosjekt

EU gir nå 270 millioner kroner til et forskningsprosjekt som skal bedre distriktenes evne til å håndtere klimaendringene. Klimaprosjektet Resist er ledet av SINTEF, og er den største EU-tildelingen til et norskledet klimaprosjekt noensinne.

Les mer om GaiaVesterålen

GaiaVesterålen

GaiaVesterålen er en forsknings- og teknologisatsing som har som mål å skape mer miljøvennlige og bærekraftige lokalsamfunn.

Flere nyheter

Nå har denne krabaten fått navn

Navnekonkurransen er avgjort! Under Kystens dag i Storvågan i mai arrangerte Lofotakvariet en navnekonkurranse for den nyeste selen vår, som ble født på akvariet i fjor sommer.

Podkastsamarbeid med Várdobáiki

Avdeling Ofoten/Narvik Museum har startet et samarbeid med Várdobáiki på Evenskjer, hvor de skal være med å lage episoder til vår podkastserie «Ekspedert».

EU gir nesten 13 millioner til containermuseum i Vesterålen 

Første del av finansieringen av GaiaVesterålens containermuseum er en realitet. Finansieringen skjer gjennom et stort EU-forskningsprosjekt på sirkulære byggeprosesser ved navn Circular Boost.