GaiaVesterålen i Portugal

19 januar 2023

GaiaVesterålen starter året med kick-off på RESIST-prosjektet i Portugal.

Sammen med Sintef, Vesterålen regionråd, Andfjord Salmon og 52 andre europeiske partnere skal GaiaVesterålen forske på sårbare områders evne til å håndtere klimaendringer i fremtiden.

GaiaVesterålen i Portugal under resist kick-off. Flere mennesker sitter i panel
GaiaVesterålen i Portugal under kick-off av RESIST-prosjektet. Foto: GaiaVesterålen

EU har gitt 270 millioner kroner til forskningsprosjektet. Prosjektet er ledet av Sintef og er den største EU-tildelingen til et norskledet klimaprosjekt noensinne.

Les mer om RESIST

Norge leder rekordstort klimaprosjekt

EU gir nå 270 millioner kroner til et forskningsprosjekt som skal bedre distriktenes evne til å håndtere klimaendringene. Klimaprosjektet Resist er ledet av SINTEF, og er den største EU-tildelingen til et norskledet klimaprosjekt noensinne.

Les mer om GaiaVesterålen

GaiaVesterålen

GaiaVesterålen er en forsknings- og teknologisatsing som har som mål å skape mer miljøvennlige og bærekraftige lokalsamfunn.

Flere nyheter

Historieinnsamling i Vesterålen

Hvilken del av Vesterålens historie mener du er viktig at blir fortalt? Dette spørsmålet lurer GaiaVesterålen på, og de er straks i gang med historieinnsamling i Vesterålen.

Ofotbanen på tvers

Ofotbanen på tvers ble arrangert for første gang onsdag 18. januar oppe på Katterat Stasjon, i samarbeid med Arctic Train.

Utstillingsgruppa til SKREI på tur

Utstillingsgruppa til SKREI besøkte hovedstaden i forrige uke for å hente inspirasjon til arbeidet med den nye hovedutstillingen til Otolitten.