GaiaVesterålen i Portugal

19 januar 2023

GaiaVesterålen starter året med kick-off på RESIST-prosjektet i Portugal.

Sammen med Sintef, Vesterålen regionråd, Andfjord Salmon og 52 andre europeiske partnere skal GaiaVesterålen forske på sårbare områders evne til å håndtere klimaendringer i fremtiden.

GaiaVesterålen i Portugal under resist kick-off. Flere mennesker sitter i panel
GaiaVesterålen i Portugal under kick-off av RESIST-prosjektet. Foto: GaiaVesterålen

EU har gitt 270 millioner kroner til forskningsprosjektet. Prosjektet er ledet av Sintef og er den største EU-tildelingen til et norskledet klimaprosjekt noensinne.

Les mer om RESIST

Norge leder rekordstort klimaprosjekt

EU gir nå 270 millioner kroner til et forskningsprosjekt som skal bedre distriktenes evne til å håndtere klimaendringene. Klimaprosjektet Resist er ledet av SINTEF, og er den største EU-tildelingen til et norskledet klimaprosjekt noensinne.

Les mer om GaiaVesterålen

GaiaVesterålen

GaiaVesterålen er en forsknings- og teknologisatsing som har som mål å skape mer miljøvennlige og bærekraftige lokalsamfunn.

Flere nyheter

SKREI: informasjonsmøte 29. november

Velkommen til informasjonsmøte om SKREI onsdag 29. november 2023.

GAIA: Invitasjon til pressemøte om digitale løsninger for klimatilpasninig

GAIA Vesterålen er invitert til europeisk pressekonferanse der vi skal ha en orientering om pilot Vesterålen i RESIST-prosjektet. Under morgendagens pressekonferanse skal vi se nærmere på de digitale løsningenes rolle i forskningsprosjektet.

Besøk et fyr digitalt

Har du noen gang lurt på hvordan fyrene våre ser ut på innsiden? Nå har Kystverkmusea, sammen med Kystverket, laget digitaliserte versjoner av et knippe fyr, slik at alle har muligheten til å ta en nærmere titt og oppleve dem fra innsiden.