Ofotbanen på tvers

19 januar 2023

Onsdag 18.1. gjennomførte vi verdenspremiere på «ekstremløpet» Ofotbanen på tvers. Løpet er på hele 1435 millimeter, som er bredden på Ofotbanens normalspor.

Løpet ble holdt i samarbeid med Arctic Train som inviterte til en uhøytidelig tur med tog opp til Bjørnfjell stasjon, og med lengre stopp på Katterat stasjon.

Bilde i mørket ute, av et hvitt banner med teksten "Ofotbanen på tvers, og fire personer

84 personer var med på turen, og alle gjennomførte Ofotbanen på tvers. Diplom ble delt ut til alle deltakerne. (bilde av diplom)

Diplom for Ofotbanen på Tvers med teksten "Ofotbanen på tvers dette diplomet tildeles deg for gjennomført ofotbanen på tvers. Logo til Narvik Museum og Arctic train

Det var tilrettelagt for nordlysopplevelser, bålkos og litt å bite i for gjestene. Inne i verkstedbrakka kunne gjestene få et bedre innblikk i Ofotbanens historie med fortelling, filmfremvisning og orientering om modellen fra Hundalen.

Vi takker for et god samarbeid med Arctic Train.

Flere nyheter

SKREI: informasjonsmøte 29. november

Velkommen til informasjonsmøte om SKREI onsdag 29. november 2023.

GAIA: Invitasjon til pressemøte om digitale løsninger for klimatilpasninig

GAIA Vesterålen er invitert til europeisk pressekonferanse der vi skal ha en orientering om pilot Vesterålen i RESIST-prosjektet. Under morgendagens pressekonferanse skal vi se nærmere på de digitale løsningenes rolle i forskningsprosjektet.

Besøk et fyr digitalt

Har du noen gang lurt på hvordan fyrene våre ser ut på innsiden? Nå har Kystverkmusea, sammen med Kystverket, laget digitaliserte versjoner av et knippe fyr, slik at alle har muligheten til å ta en nærmere titt og oppleve dem fra innsiden.