Ofotbanen på tvers

19 januar 2023

Onsdag 18.1. gjennomførte vi verdenspremiere på «ekstremløpet» Ofotbanen på tvers. Løpet er på hele 1435 millimeter, som er bredden på Ofotbanens normalspor.

Løpet ble holdt i samarbeid med Arctic Train som inviterte til en uhøytidelig tur med tog opp til Bjørnfjell stasjon, og med lengre stopp på Katterat stasjon.

Bilde i mørket ute, av et hvitt banner med teksten "Ofotbanen på tvers, og fire personer

84 personer var med på turen, og alle gjennomførte Ofotbanen på tvers. Diplom ble delt ut til alle deltakerne. (bilde av diplom)

Diplom for Ofotbanen på Tvers med teksten "Ofotbanen på tvers dette diplomet tildeles deg for gjennomført ofotbanen på tvers. Logo til Narvik Museum og Arctic train

Det var tilrettelagt for nordlysopplevelser, bålkos og litt å bite i for gjestene. Inne i verkstedbrakka kunne gjestene få et bedre innblikk i Ofotbanens historie med fortelling, filmfremvisning og orientering om modellen fra Hundalen.

Vi takker for et god samarbeid med Arctic Train.

Flere nyheter

SKREI mottar 2 millioner fra Nordic Last og Buss

Det største enkeltbidraget fra lokalt næringsliv til nå. – Jeg blir rørt og ganske ydmyk når jeg ser at SKREI betyr så mye for så mange i regionen, sier museumsdirektør Geir Are Johansen i forbindelse med overrekkelsen av en symbolsk sjekk denne uken.   

Nora-prosjektet og Islandstur

Hvordan bidra til en bærekraftig turisme? Hvordan skal vi kunne bygge miljøvennlige museum i fremtiden og få yngre generasjoner til å flytte til distriktene? Dette er noen av spørsmålene Nora-prosjektet skal drøfte og utforske de neste tre årene.

Hva slags rolle bør museet ha i min kommune?

Hva slags rolle bør museet ha i min kommune? Dette spørsmålet fikk deltakere i rådsmøtet til Museum Nord.