Ofotbanen på tvers

19 januar 2023

Onsdag 18.1. gjennomførte vi verdenspremiere på «ekstremløpet» Ofotbanen på tvers. Løpet er på hele 1435 millimeter, som er bredden på Ofotbanens normalspor.

Løpet ble holdt i samarbeid med Arctic Train som inviterte til en uhøytidelig tur med tog opp til Bjørnfjell stasjon, og med lengre stopp på Katterat stasjon.

Bilde i mørket ute, av et hvitt banner med teksten "Ofotbanen på tvers, og fire personer

84 personer var med på turen, og alle gjennomførte Ofotbanen på tvers. Diplom ble delt ut til alle deltakerne. (bilde av diplom)

Diplom for Ofotbanen på Tvers med teksten "Ofotbanen på tvers dette diplomet tildeles deg for gjennomført ofotbanen på tvers. Logo til Narvik Museum og Arctic train

Det var tilrettelagt for nordlysopplevelser, bålkos og litt å bite i for gjestene. Inne i verkstedbrakka kunne gjestene få et bedre innblikk i Ofotbanens historie med fortelling, filmfremvisning og orientering om modellen fra Hundalen.

Vi takker for et god samarbeid med Arctic Train.