Historieinnsamling i Vesterålen

27 januar 2023

Hvilken del av Vesterålens historie mener du er viktig at blir fortalt? Dette spørsmålet lurer GaiaVesterålen på, og de er straks i gang med historieinnsamling i Vesterålen.

Denne uka har GaiaVesterålen hatt samling i forskningsprosjektet sammen med samtlige av våre museer i Vesterålen; Øksnes Museum, Bø Museum, Andøymuseet, Hurtigrutemuseet, Melbo Hovedgård og Sortland Museum.

Sammen har gruppa sett på hvordan man kan samle inn historisk informasjon og data. For mye av Vesterålens historie lever i folket – og nå går GaiaVesterålen i gang med et ambisiøst og omfattende arbeid for å samle sammen denne historien.

De kommende månedene inviteres folk til GAIA-historieworkshop i alle kommuner i Vesterålen. Du finner arrangementene og informasjon om påmelding her.

Resultatene av datainnsamlingen vil utgjøre selve innholdet til den fremtidige høyteknologiske modellen av Vesterålen. Første prototype av modellen kan du besøke på Øksnes Museum.

Les mer om GaiaVesterålen

Flere nyheter

Skjøtsel på Rallarveien

Skjøtsel på Rallarveien: driftsansvarlig Håvard og avdelingsdirektør Jon opp til Rallarveien for å gjennomføre skjøtsel og vedlikehold.

Sortland Entreprenør skal bygge SKREI

Sortland Entreprenør har sikret seg hovedentreprisen for bygget. Dette er den første og desidert største av 4 byggentrepriser for SKREI. Omfanget på kontrakten er 180 millioner kroner.

Nytt Togtak på Katterat

Nytt togtak på Katterat stasjon: Driftsansvarlig i Ofoten har skiftet ut taket på en togvogn på Katterat Stasjon