Historieinnsamling i Vesterålen

27 januar 2023

Hvilken del av Vesterålens historie mener du er viktig at blir fortalt? Dette spørsmålet lurer GaiaVesterålen på, og de er straks i gang med historieinnsamling i Vesterålen.

Denne uka har GaiaVesterålen hatt samling i forskningsprosjektet sammen med samtlige av våre museer i Vesterålen; Øksnes Museum, Bø Museum, Andøymuseet, Hurtigrutemuseet, Melbo Hovedgård og Sortland Museum.

Sammen har gruppa sett på hvordan man kan samle inn historisk informasjon og data. For mye av Vesterålens historie lever i folket – og nå går GaiaVesterålen i gang med et ambisiøst og omfattende arbeid for å samle sammen denne historien.

De kommende månedene inviteres folk til GAIA-historieworkshop i alle kommuner i Vesterålen. Du finner arrangementene og informasjon om påmelding her.

Resultatene av datainnsamlingen vil utgjøre selve innholdet til den fremtidige høyteknologiske modellen av Vesterålen. Første prototype av modellen kan du besøke på Øksnes Museum.

Les mer om GaiaVesterålen

Flere nyheter

Ramsalt opera på Hurtigrutemuseet

Operaentusiaster og musikkelskere ble samlet på Hurtigrutemuseet sist lørdag, den 6. april, for en unik opplevelse – en Opera pub arrangert av Ramsalt opera. Arrangementet trakk til seg 120 deltakere, og stemningen var elektrisk med et publikum som var storfornøyd gjennom hele kvelden.

Lofotfiskedager på Å

Årets Lofotfiskedager gikk av stabelen 22.-23. mars. Det var også en del av jubileumsfeiring for Museum Nord sin 20 års bursdag i 2024.

skolebesøk om vikingtid

Bø museum har vært på skolebesøk og tema var vikingtid. Det er resulterte i mange gode refleksjoner og stilige tegninger.