Historieinnsamling i Vesterålen

27 januar 2023

Hvilken del av Vesterålens historie mener du er viktig at blir fortalt? Dette spørsmålet lurer GaiaVesterålen på, og de er straks i gang med historieinnsamling i Vesterålen.

Denne uka har GaiaVesterålen hatt samling i forskningsprosjektet sammen med samtlige av våre museer i Vesterålen; Øksnes Museum, Bø Museum, Andøymuseet, Hurtigrutemuseet, Melbo Hovedgård og Sortland Museum.

Sammen har gruppa sett på hvordan man kan samle inn historisk informasjon og data. For mye av Vesterålens historie lever i folket – og nå går GaiaVesterålen i gang med et ambisiøst og omfattende arbeid for å samle sammen denne historien.

De kommende månedene inviteres folk til GAIA-historieworkshop i alle kommuner i Vesterålen. Du finner arrangementene og informasjon om påmelding her.

Resultatene av datainnsamlingen vil utgjøre selve innholdet til den fremtidige høyteknologiske modellen av Vesterålen. Første prototype av modellen kan du besøke på Øksnes Museum.

Les mer om GaiaVesterålen

GaiaVesterålen

GaiaVesterålen er en forsknings- og teknologisatsing som har som mål å skape mer miljøvennlige og bærekraftige lokalsamfunn.

Flere nyheter

Høstferien 2023 hos museene

Er du på jakt etter artige aktiviteter til familier i høstferien? Se her!

WORK it OUT i Narvik

Narvik Museum er det eneste museet i Norge som var med på årets «WORK it OUT» event i regi av ERIH, i samarbeid med kulturskolen i Narvik

Fellesmøte for museene i nordland

21. – 22. september var Helgeland Museum, Nordlandsmuseet og Museum Nord samlet til det årlige fellesmøtet for museene i Nordland. Nytt i år er at også Árran Julevsáme guovdásj/lulesamisk senter, Norsk Luftfartsmuseum og Narviksenteret også deltok.