Historieinnsamling i Vesterålen

27 januar 2023

Hvilken del av Vesterålens historie mener du er viktig at blir fortalt? Dette spørsmålet lurer GaiaVesterålen på, og de er straks i gang med historieinnsamling i Vesterålen.

Denne uka har GaiaVesterålen hatt samling i forskningsprosjektet sammen med samtlige av våre museer i Vesterålen; Øksnes Museum, Bø Museum, Andøymuseet, Hurtigrutemuseet, Melbo Hovedgård og Sortland Museum.

Sammen har gruppa sett på hvordan man kan samle inn historisk informasjon og data. For mye av Vesterålens historie lever i folket – og nå går GaiaVesterålen i gang med et ambisiøst og omfattende arbeid for å samle sammen denne historien.

De kommende månedene inviteres folk til GAIA-historieworkshop i alle kommuner i Vesterålen. Du finner arrangementene og informasjon om påmelding her.

Resultatene av datainnsamlingen vil utgjøre selve innholdet til den fremtidige høyteknologiske modellen av Vesterålen. Første prototype av modellen kan du besøke på Øksnes Museum.

Les mer om GaiaVesterålen

GaiaVesterålen

GaiaVesterålen er en forsknings- og teknologisatsing som har som mål å skape mer miljøvennlige og bærekraftige lokalsamfunn.

Flere nyheter

Tildeling til tekniske og industrielle kulturminner

Fylkesrådet har tildelt 2 750 000 kroner til tekniske og industrielle kulturminner i Nordland. Tilskuddet går til Neptun Sildoljefabrikk og Fagerli gamle kraftstasjon.

Vi har fått nye tilskudd på gården

Ved Lofotr Vikingmuseum på Borg er det kommet nye tilskudd.

Hva er utforskende formidling?

Hva er utforskende formidling? Det var temaet for årets museumspedagogiske påskeseminar hos Naturhistorisk museum i Oslo.