VU-kunstner 2023

03 februar 2023

VU-kunstner 2023

Nå nærmer vi oss Vinterfestuka, som er årets største begivenhet i Narvik. Årets Vinterfestuke varer fra 17.-26. Mars. Hvert år har Narvik Museum en kunstutstilling på museet med VU-kunstner. I år er det Bjørg-Elise Tuppen som er VU-kunstner!

Smilende kvinne i kunststudio. Bjørg-Elise Tuppen. VU-kunstner 2023
VU-kunstner 2023 – Bjørg-Elise Tuppen

Bjørg-Elise Tuppen / Biografi

Bjørg-Elise Tuppen er billedkunstner, fotograf og skulptør med bosted og atelier i Harstad. Hun har utdannelse innen kunst fra University of Hertfordshire og University of Falmouth, England.

Kunstverk av Bjørg-Elise Tuppen, maleri. Sort og blått, ansikt. VU-kunstner 2023

Tuppens kunst kan beskrives som både allsidig, filosofisk, abstrakt og figurativ, med fokus på mennesket. Hun maler med dype valører og arbeider mye med tekstur gjennom forskjellige teknikker. Dette resulterer ofte i uttrykk med konnotasjoner til lys utenfor det synlige spekter. I hennes abstrakte arbeider utforsker hun aspekter ved våre fysiske lover, som partikler, tid og entropi.

Kunstverk av Bjørg-Elise Tuppen. Skulptur av ansikt i hvit leire ligger på is ute, fjell med mørketidslys i bakgrunnen. VU-kunstner 2023

Hennes skulpturer er ofte integrert med treverk eller andre naturlige materialer for å utforske vår rolle i virkeligheten. Gjennom stedsspesifikke og midlertidige skulpturer, laget av naturlige materialer fra stedet, utforsker hun entropi. Dette gjennom å tilbakeføre dem til opprinnelig tilstand. Her blir prosessen det viktige. I sitt fotografiske arbeid fokuserer hun ofte på å kombinere motstridende elementer for å skape nye, underlige uttrykk.

Kunstverk av Bjørg-Elise Tuppen, maleri. Sort og blått, abstrakt. VU-kunstner 2023

Gjennom hennes interesse og fascinasjon for fysikk utforsker hun vår plass i virkeligheten. Hvordan vi er sammenfiltret med, og underlagt de samme fysiske lovene som all annen materie, men samtidig en bevisst del av den. Dette er et knutepunkt i hennes kunst hvor tid og bevissthet spiller sentrale roller.

Tuppen har hatt flere separatutstillinger, blitt presentert i flere bøker og tidsskrifter, og hun er nylig blitt en del av YAH Management som representerer henne i Milano, Italia.

Vi på Narvik Museum gleder oss til å ha Bjørg-Elises utstilling hos oss! Det er en salgsutstilling, og den åpnes 17. Mars med en vernissage, og vil stå på museet frem til medio august 2023.

Narvik Museum

Den spektakulære Ofotbanen og malmtog, Narviks utvikling og industri, i tillegg til vandre- og kunstutstillinger.