Sommerjobber 2023

10 februar 2023

Museene søker etter sommer- og sesongansatte. Er det deg?

Vi har flere ledige stillinger hos Lofotakvariet, Lofotmuseet, Galleri Espolin, Lofoten Krigsminnemuseum, Norsk Fiskeværsmuseum, Hurtigrutemuseet, Melbo Hovedgård. Les om stillingene under.

Bli kjent med museene

Galleri Espolin

Galleri Espolin huser en høvding innen norsk kunst. La deg berøre av kunstneren Kaare Espolin Johnsons uttrykkskraft i hans direkte og poetiske skildringer av kystkulturen i nord.

Hurtigrutemuseet

Et monument over Norges samferdselshistorie: Besøk broa, maskinrommet og lugarer på hurtigruta Finnmarken (1956) i sitt ikoniske bygg. Kjenn atmosfæren i salongene fra dampskipet Finmarken (1912). Aktiviteter for barn og familier. Hurtigrutas betydning fortelles i moderne utstillinger. Mat og drikke serveres i spisesalen anno 1956.
Velkommen om bord!

Lofotakvariet

Et møte med livet i Lofot-havet. Skrei, kveite, krabber, sei og hyse – disse og mange flere møter du i akvariet. Mating av sel og oter til faste tidspunkter. Kafè.

Lofoten Krigsminnemuseum

Norges største utstilling av sjeldne uniformer og gjenstander fra andre verdenskrig. Unikt historisk bilde av disse dramatiske årene.

Lofotmuseet

Væreiergården fra 1815 ligger på et av de best bevarte historiske stedene i Lofoten. Lær om lofotfiskets historie og se rorbuer og naust med tradisjonelle trebåter. Historisk hage og naturskjønne omgivelser.

Melbo Hovedgård

Melbo gikk fra storgård til småby på noen få tiår. Chr. Frederiksen hadde en ledende rolle i en rekke foretak. Meget flott hovedgård samt romantisk hage/park-anlegg i historien rundt et industrieventyr rundt 1890–1920-tallet.

Norsk Fiskeværsmuseum

Et av Norges best bevarte og komplette fiskevær. Besøk ulike bygninger; bl.a. naust, trandamperi, husmansstua. Hovedtema: livet i fiskeværet 1840–1960 og utviklingen av lofotfisket de siste 250 år. Butikk og sommerkafé.