Boklansering: «Come dance with me!»

23 februar 2023

Come Dance with Me!

The History of Theatrical Dance in Narvik

Etter mange års arbeid med dokumentasjon og bilder har nå Fiona Jane Ellingsen endelig fått trykket opp boken «Come dance with me!» for salg. Boken ble lansert ved Narvik bibliotek tirsdag 21. februar.

Jon Framnes viser frem boken som lanseres til publikum på lanseringsarrangementet
Fiona Ellingsen: Come Dance with Me! 21. feb 2023. Foto: Harald Harnang

Narvik Museum har vært en del av redaksjonskomiteen for boken og har bidratt økonomisk for å få dette praktverket av en bok realisert.

Det var for oss en stor glede å få det ærefulle oppdraget med å være moderator for en samtale med forfatter Fiona under lanseringen av «Come Dance with Me!»

Avdelingsdirektør for Ofoten, Jon Framnes, modererte samtalen med forfatter Fiona Ellingsen under boklanseringa.
Foto: Harald Harnang

I en by der mange av de kulturhistoriske beskrivelser dreier seg om jernbane, bolag og industri beskrives av folk som jobber med slegge og hjelm, er det endelig kommet et historisk storverk som tar for seg en vesentlig del av Narviks kulturliv. En by med et mangfoldig og rikt tilbud for alle aldersgrupper som ønsker å uttrykke seg på scene.

Fiona Ellingsen forteller publikum om sitt arbeid med boken.
Fiona Ellingsen forteller publikum om arbeidet med boken. Foto: Harald Harnang

Boken tar for seg etableringen av de første danseskoler, kulturskolen og de drivkreftene som jobber iherdig og hardt for å gi folk et kulturtilbud som det står respekt av. Fiona har samlet dette mellom to permer. Boken er vel dokumentert, gir en rik beskrivelse av byens kulturliv og skisserer muligheter for en ny oppblomstring av kulturen og dens betydning inn i framtiden.

Utstilte bøker til forhåndsbestilling, sammen med blomster
Fiona Ellingsen: Come Dance with Me! 21. feb 2023. Foto: Harald Harnang

Vi takker Fiona Ellingsen for at vi fikk lov å være med på reisen, og ønsker boken lykke til på reisen inn til de tusen norske hjem og institusjoner som ser kulturlivets verdi for økt bo- og blilyst.

Overrekkelse av blomster og gratulasjoner til Fiona Ellingsen