Mobilfoto-workshop på Sortland

07 mars 2023

Mobilfoto-workshop på Sortland: Til tross for snøstorm og dårlige kjøreforhold møtte flere ivrige kollegaer opp på Sortland mandag denne uka for å bli flinkere til å ta bilder med mobiltelefonen.

Foto av lerret med powerpointpresentasjon. På presentasjonen står det Fotokurs, med bilde av en sel i sorthvitt
Workshopen startet med teori, før deltakerne fikk prøve selv.

I Museum Nord jobber vi kontinuerlig med kompetanseheving innenfor ulike fagområder. I løpet av vinteren og våren gjennomføres det en rekke workshops med markedsgruppa. Her ser vi nærmere på utadrettet virksomhet, som for eksempel hvordan ta gode bilder med mobiltelefonen.

Deltakerne fikk prøve å fotografere folk i forskjellige typer lys.

Bakgrunnen for workshopen er at mobilkameraet er det kameraet man alltid har med seg i lomma, og derfor er det svært nyttig å lære hvordan man best bruker de forskjellige funksjonene på mobilkameraet, samt hvordan man bør tenke i forhold til blant annet lyskilder, vinkel på lys og bakgrunn.

Fra mobilfoto-workshop på Sortland.

I neste del av workshopen ble deltakerne utfordret til å ta et bilde som skulle kunne brukes på tre forskjellige måter på Instagram som innlegg og historie, og som innlegg på Facebook. Det resulterte i flere kreative løsninger!

En av deltakernes forslag på hvordan man kan bruke samme bilde på tre forskjellige måter på Instagram-innlegg, historie og Facebook-innlegg.

Siste oppgave på workshopen var å lage en Reel (videoinnlegg) på Instagram. Nå fikk deltakerne jobbe i grupper for å øve seg på å filme og redigere videoklipp for å legge på Instagram.

Været ble heldigvis bedre til deltakerne skulle kjøre hjemover. Takk for en hyggelig workshop!

Flere nyheter

Høstferien 2023 hos museene

Er du på jakt etter artige aktiviteter til familier i høstferien? Se her!

WORK it OUT i Narvik

Narvik Museum er det eneste museet i Norge som var med på årets «WORK it OUT» event i regi av ERIH, i samarbeid med kulturskolen i Narvik

Fellesmøte for museene i nordland

21. – 22. september var Helgeland Museum, Nordlandsmuseet og Museum Nord samlet til det årlige fellesmøtet for museene i Nordland. Nytt i år er at også Árran Julevsáme guovdásj/lulesamisk senter, Norsk Luftfartsmuseum og Narviksenteret også deltok.