Nordlandsseminaret 2023

17 mars 2023

Nordlandsseminaret 2023

15. og 16. mars gikk Nordlandsseminaret 2023 av stabelen i Hamarøy, og museumskonsulent Kjersti Robertsen i avdeling Ofoten deltok. Årets arrangører var Nordlandsmuseet i samarbeid med Árran – Julevsáme guovdásj / Lulesamisk senter. Seminaret var delt i to, med den første dagen på Árran på Drag, og dag to på Hamsunsenteret på Presteid.

Árran lulesamiske senter, snø på bakken, skyet himmel. Flaggstanger med vimpler
Árran – Julevsáme guovdásj / Lulesamisk senter

Dag én startet med omvisning på museet for de som ønsket, med seniorrådgiver Lars Magne Andreassen og museumsleder Sissel Ann Mikkelsen.

Seminaret startet med en hyggelig lunsj, før en rekke flotte foredrag ble satt i gang. Temaet for Nordlandsseminaret 2023 var Nordlands samiske mangfold.

Dag to av seminaret var på Hamsunsenteret på Presteid, det ble flere spennende foredrag, en leseworkshop og til slutt en omvisning på Hamsunsenteret.

Vi takker foredragsholderne, deltakerne, Nordlandsmuseet, Hamsunsenteret og Árran for to flotte dager med spennende foredrag, flotte omvisninger og hyggelige samtaler. Takk for oss, vi sees til neste år!

Seminaret ble streamet, se dag en HER og dag to HER

Utendørs, bilde av Presteid, med campingen i forgrunnen og Hamsunsenteret som stikker opp. Vinterlandskap, blå himmel og litt skyer
Hamsunsenteret på Presteid

Flere nyheter

Coastal Memory Fort prosjektsamling i Portugal

14. til 16. september møttes prosjektpartnere i Coastal Memory Fort-prosjektet i Lourinhã i Portugal.

EvoCave-foredrag i Narvik

Torsdag 21. september holdt EvoCave-forskerne Sanne Boessenkool og Trond Klungseth Lødøen to foredrag under Forskningsdagene i Narvik; ett på UiT i Narvik og ett på Narvik Bibliotek.

Skrei Research center og Lofotakvariet arrangerer Forskningsdagene 30. september

Skrei Research Center, Lofotakvariet og Forskningsdagene tar imot Torstein Pedersen fra Universitetet i Tromsø.