Nordlandsseminaret 2023

17 mars 2023

Nordlandsseminaret 2023

15. og 16. mars gikk Nordlandsseminaret 2023 av stabelen i Hamarøy, og museumskonsulent Kjersti Robertsen i avdeling Ofoten deltok. Årets arrangører var Nordlandsmuseet i samarbeid med Árran – Julevsáme guovdásj / Lulesamisk senter. Seminaret var delt i to, med den første dagen på Árran på Drag, og dag to på Hamsunsenteret på Presteid.

Árran lulesamiske senter, snø på bakken, skyet himmel. Flaggstanger med vimpler
Árran – Julevsáme guovdásj / Lulesamisk senter

Dag én startet med omvisning på museet for de som ønsket, med seniorrådgiver Lars Magne Andreassen og museumsleder Sissel Ann Mikkelsen.

Seminaret startet med en hyggelig lunsj, før en rekke flotte foredrag ble satt i gang. Temaet for Nordlandsseminaret 2023 var Nordlands samiske mangfold.

Dag to av seminaret var på Hamsunsenteret på Presteid, det ble flere spennende foredrag, en leseworkshop og til slutt en omvisning på Hamsunsenteret.

Vi takker foredragsholderne, deltakerne, Nordlandsmuseet, Hamsunsenteret og Árran for to flotte dager med spennende foredrag, flotte omvisninger og hyggelige samtaler. Takk for oss, vi sees til neste år!

Seminaret ble streamet, se dag en HER og dag to HER

Utendørs, bilde av Presteid, med campingen i forgrunnen og Hamsunsenteret som stikker opp. Vinterlandskap, blå himmel og litt skyer
Hamsunsenteret på Presteid

Flere nyheter

Arrangement: Utgravnere

Barn som leter etter nedgravde bein på museet

Registreringsøkt hos William

Samlingsgruppa har denne uka tatt turen til Svolvær for ei registreringsøkt hos William på Lofoten Krigsminnemuseum.

Grindveving i Narvik

Onsdag 17. april gikk første kurskveld i grindveving av stabelen på Narvik Museum!