Vernissage på Narvik Museum

20 mars 2023

Vernissage på Narvik Museum

Fredag 17. Mars var det vernissage og åpning av utstillingen «TID» av årets VU-kunstner Bjørg-Elise Tuppen, på Narvik Museum.

På fredag 17. mars startet Vinterfestuka, som er årets største begivenhet i Narvik. Årets Vinterfestuke varer fra 17.-26. Mars. Hvert år har Narvik Museum en kunstutstilling på museet med VU-kunstner. I år er det Bjørg-Elise Tuppen som er VU-kunstner, og utstillingen ble åpnet med vernissage på Narvik Museum.

Bjørg-Elise Tuppen er billedkunstner, fotograf og skulptør med bosted og atelier i Harstad. Hun har utdannelse innen kunst fra University of Hertfordshire og University of Falmouth, England.

Tuppens kunst kan beskrives som både allsidig, filosofisk, abstrakt og figurativ, med fokus på mennesket. Hun maler med dype valører og arbeider mye med tekstur gjennom forskjellige teknikker. Dette resulterer ofte i uttrykk med konnotasjoner til lys utenfor det synlige spekter. I hennes abstrakte arbeider utforsker hun aspekter ved våre fysiske lover, som partikler, tid og entropi.

Tuppens skulpturer er ofte integrert med treverk eller andre naturlige materialer for å utforske vår rolle i virkeligheten. Gjennom stedsspesifikke og midlertidige skulpturer, laget av naturlige materialer fra stedet, utforsker hun entropi. Dette gjennom å tilbakeføre dem til opprinnelig tilstand. Her blir prosessen det viktige. I sitt fotografiske arbeid fokuserer hun ofte på å kombinere motstridende elementer for å skape nye, underlige uttrykk.

Tuppen har hatt flere separatutstillinger, blitt presentert i flere bøker og tidsskrifter, og hun er nylig blitt en del av YAH Management som representerer henne i Milano, Italia.

Utstillingen som nå står på Narvik Museum er en salgsutstilling som vil stå på museet frem til medio august 2023.