Skreifiske med Abid Raja

21 mars 2023

Museum Nord har hatt besøk av Abid Raja og Vågan Venstre

På agendaen stod en oppdatering om arbeidet som har foregått med SKREI-prosjektet siden åpningen av Hurtigrutemuseet, hvor den daværende kultur- og likestillingsministeren kunne avsløre at SKREI var sikret finansiering i statsbudsjettet.

Som en del av besøket ble det også tid til en fisketur med den historiske jakta Anne Bro hvor Raja kom i kontakt med sin indre nordlending og reppa en skrei i ryggskinnet.

Vi takker for turen – og for vedvarende entusiasme og tro på prosjektet!

Les mer i Lofotposten (pluss-sak):
https://www.lofotposten.no/raja-dro-pa-fisketur-i-lofoten-regjeringen-ma-fa-pa-plass-pengene-for-a-fa-dette-prosjektet-i-havn/s/5-29-907892

Les mer om SKREI-prosjektet

SKREI

SKREI blir et senter for kunnskap og opplevelser knyttet til Lofotfisket og Norges viktigste fisk. SKREI strekker seg utenfor rammene til et tradisjonelt museum.

SKREI Research Center

SKREI Research Center (SRC) er et treårig prosjekt for å skape en infrastruktur som koordinerer internasjonal, tverrfaglig forskning og kunnskap rundt temaer knyttet til den arktiske torsken.

Flere nyheter

SKREI: informasjonsmøte 29. november

Velkommen til informasjonsmøte om SKREI onsdag 29. november 2023.

GAIA: Invitasjon til pressemøte om digitale løsninger for klimatilpasninig

GAIA Vesterålen er invitert til europeisk pressekonferanse der vi skal ha en orientering om pilot Vesterålen i RESIST-prosjektet. Under morgendagens pressekonferanse skal vi se nærmere på de digitale løsningenes rolle i forskningsprosjektet.

Besøk et fyr digitalt

Har du noen gang lurt på hvordan fyrene våre ser ut på innsiden? Nå har Kystverkmusea, sammen med Kystverket, laget digitaliserte versjoner av et knippe fyr, slik at alle har muligheten til å ta en nærmere titt og oppleve dem fra innsiden.