Skreifiske med Abid Raja

21 mars 2023

Museum Nord har hatt besøk av Abid Raja og Vågan Venstre

På agendaen stod en oppdatering om arbeidet som har foregått med SKREI-prosjektet siden åpningen av Hurtigrutemuseet, hvor den daværende kultur- og likestillingsministeren kunne avsløre at SKREI var sikret finansiering i statsbudsjettet.

Som en del av besøket ble det også tid til en fisketur med den historiske jakta Anne Bro hvor Raja kom i kontakt med sin indre nordlending og reppa en skrei i ryggskinnet.

Vi takker for turen – og for vedvarende entusiasme og tro på prosjektet!

Les mer i Lofotposten (pluss-sak):
https://www.lofotposten.no/raja-dro-pa-fisketur-i-lofoten-regjeringen-ma-fa-pa-plass-pengene-for-a-fa-dette-prosjektet-i-havn/s/5-29-907892

Les mer om SKREI-prosjektet

SKREI

SKREI blir et senter for kunnskap og opplevelser knyttet til Lofotfisket og Norges viktigste fisk. SKREI strekker seg utenfor rammene til et tradisjonelt museum.

SKREI Research Center

SKREI Research Center (SRC) er et treårig prosjekt for å skape en infrastruktur som koordinerer internasjonal, tverrfaglig forskning og kunnskap rundt temaer knyttet til den arktiske torsken.

Flere nyheter

Årets Museum er….

Norges Museumsforbund deler hvert år ut prisen «Årets Museum». Hurtigrutemuseet er i 2024 ett av 3 nominerte museum.

styret på studietur

I forrige uke var Museum Nords styre og ledelse på studietur i Ofoten, med møter og tur til Katterat, Kiruna og Ballangen

Arrangement: Utgraverne

Barn som leter etter nedgravde bein på museet