Skreifiske med Abid Raja

21 mars 2023

Museum Nord har hatt besøk av Abid Raja og Vågan Venstre

På agendaen stod en oppdatering om arbeidet som har foregått med SKREI-prosjektet siden åpningen av Hurtigrutemuseet, hvor den daværende kultur- og likestillingsministeren kunne avsløre at SKREI var sikret finansiering i statsbudsjettet.

Som en del av besøket ble det også tid til en fisketur med den historiske jakta Anne Bro hvor Raja kom i kontakt med sin indre nordlending og reppa en skrei i ryggskinnet.

Vi takker for turen – og for vedvarende entusiasme og tro på prosjektet!

Les mer i Lofotposten (pluss-sak):
https://www.lofotposten.no/raja-dro-pa-fisketur-i-lofoten-regjeringen-ma-fa-pa-plass-pengene-for-a-fa-dette-prosjektet-i-havn/s/5-29-907892

Les mer om SKREI-prosjektet

SKREI

Et nytt nasjonalt museum og opplevelsessenter.

SKREI Research Center

SKREI Research Center (SRC) er et treårig prosjekt for å skape en infrastruktur som koordinerer internasjonal, tverrfaglig forskning og kunnskap rundt temaer knyttet til den arktiske torsken.

Flere nyheter

SKREI mottar 2 millioner fra Nordic Last og Buss

Det største enkeltbidraget fra lokalt næringsliv til nå. – Jeg blir rørt og ganske ydmyk når jeg ser at SKREI betyr så mye for så mange i regionen, sier museumsdirektør Geir Are Johansen i forbindelse med overrekkelsen av en symbolsk sjekk denne uken.   

Nora-prosjektet og Islandstur

Hvordan bidra til en bærekraftig turisme? Hvordan skal vi kunne bygge miljøvennlige museum i fremtiden og få yngre generasjoner til å flytte til distriktene? Dette er noen av spørsmålene Nora-prosjektet skal drøfte og utforske de neste tre årene.

Hva slags rolle bør museet ha i min kommune?

Hva slags rolle bør museet ha i min kommune? Dette spørsmålet fikk deltakere i rådsmøtet til Museum Nord.