TV-program for barn «Klaas Kan Alles»

22 mars 2023

Den nederlandske tv-presentatøren Klaas van Kruistum var hos Lofotr Vikingmuseum tirsdag 14. mars. Sammen med vikingene spilte han inn en episode av barneprogrammet «Klaas Kan Alles».

Ulike Vikingprøver

I programmet utførte Klaas en rekke utfordringer som var inspirert av vikingtiden. Klaas kledde seg ut som viking, og ved hjelp av Lofotr guider gjennomførte noen prøver som f.eks. lage Viking lammesuppe, guide en gruppe av turister, kaste øks og prøve å vinne i en balanse-leke mot en av Lofotr-håndverkerne.

To vikinger og en film crew
Klaas og Mona lager lammesuppe mens de blir filmet. Foto: Museum Nord
Formidle vikingtid til barn og unge utenfor Norge

Selv om tonen i programmet er lett og morsom, er det viktig for Lofotr Vikingmuseum at formidlingen av vikingtid er korrekt og autentisk. Takket være dette samarbeidet kan Lofotr også nå nederlandske barn og unge. Denne opplevelsen kan være en inspirasjon til å forbedre tilbudet vårt overfor norske barn og unger, og utover.

Besøk Lofotr Vikingmuseum

Lofotr Vikingmuseum

På Borg i Lofoten kan du oppleve vikingtiden i et levende miljø. Kjenn lukten av tjære og bål. Smak maten, hør historien. Vikingene har ventet på deg i mer enn tusen år.

Flere nyheter

Vinterferien på Lofotr

Vinterferien på Lofotr Vikingmuseum har et fullpakket program. 2 uker med spennende aktiviteter for små og stor. Kom og besøk oss!

Frivillighet på Hurtigrutemuseet

Vi er veldig heldige som har så mange flotte frivillige som hjelper oss ved Hurtigrutemuseet! Møt Eivind, vår nyeste frivillige

LOFOTKONFERANSEN 2024

Museum Nord deltok på Lofotkonferansen 2024 arrangert av våre partnere i «Lofoten De Grønne Øyene» på Thon hotell Svolvær 14. og 15.februar.