Revisjon av bevaringsplan for privatarkiver

24 mars 2023

Denne uka har det vært arbeidsmøte i forbindelsen med revisjon av bevaringsplan for privatarkiver i Nordland.

Møtet fant sted hos Museum Nord ved Narvik Museum. Selv om det var noe frafall fra representanter fra andre museer, fikk møtegruppa gått igjennom resultater av kartlegging av privatarkiver hos Museum Nord som var gjennomført i fjor høst og delvis i vinter.

fire mennesker rundt et bord
Arbeidsmøter om revisjon av bevaringsplan for privatarkiver i Nordland gjennomført i Narvik. Foto: Arkiv i Nordland

Jaroslav Bogomolov og Catharina Bøhn Øien representerte Museum Nord. Fra Arkiv i Nordland deltok Rune Hovd og Ida Merethe Jenssen.

Les om revisjonen i Vesterålen:

Revisjon av privatarkiver i Vesterålen

Sammen med Arkiv i Nordland utfører fagansvarlig forvaltning, Jaroslav Bogomolov, revisjon av privatarkiver i Vesterålen denne uka.

Flere nyheter

SKREI mottar 2 millioner fra Nordic Last og Buss

Det største enkeltbidraget fra lokalt næringsliv til nå. – Jeg blir rørt og ganske ydmyk når jeg ser at SKREI betyr så mye for så mange i regionen, sier museumsdirektør Geir Are Johansen i forbindelse med overrekkelsen av en symbolsk sjekk denne uken.   

Nora-prosjektet og Islandstur

Hvordan bidra til en bærekraftig turisme? Hvordan skal vi kunne bygge miljøvennlige museum i fremtiden og få yngre generasjoner til å flytte til distriktene? Dette er noen av spørsmålene Nora-prosjektet skal drøfte og utforske de neste tre årene.

Hva slags rolle bør museet ha i min kommune?

Hva slags rolle bør museet ha i min kommune? Dette spørsmålet fikk deltakere i rådsmøtet til Museum Nord.