Tildeling til tekniske og industrielle kulturminner

31 mars 2023

Fylkesrådet har tildelt 2 750 000 kroner til tekniske og industrielle kulturminner i Nordland. Tilskuddet går til Neptun Sildoljefabrikk og Fagerli gamle kraftstasjon.

– Å gi tilskudd til tekniske og industrielle kulturminner er viktig for å vise og ivareta historien rundt fremveksten av industrisamfunn, og utviklingen av teknologien de siste århundrene, forklarer fylkesråd for kultur, klima og miljø Christian Torset.

Les hele pressemeldingen fra Nordland fylkeskommune her.

Les mer om Neptun Sildoljefabrikk

Neptun Sildoljefabrikk

Et stykke nordnorsk industrieventyr. Landets mest moderne sildoljefabrikk da den ble etablert i 1910.