Mesterlige Malin og Espolins kunst

20 april 2023

Galleri Espolin er Museum Nords eneste galleri og viser fram Kaare Espolin Johnson sine verk.

Galleriet er åpent hele året, og tilbyr ulike aktiviteter, verksted, og er arenaer for konserter.

galleri espolin
Foto: Svein Spjelkavik

Denne uken var Svein Spjelkavik flue på veggen da kurator Malin Overholth tok imot Hurtigrutegjester. Vi ønsker å dele hans opplevelser fra besøket:

«Jeg var flue på veggen i går da våte, tysktalende gjester fra Hurtigruten på utflukt kom innom Galleri Espolin. I noen minutter. På en mesterlig måte ser Malin hver enkelt, og ønsker hver i sær velkommen. Hun får alle til å føle seg velkommen, og gir på den korte tiden de har i Espolin sin verden en kort innføring, og en folder med tekst på det språk hver enkelt snakker. – Dette kan dere lese på bussen videre, smiler Malin.

Jeg kjente ikke han Espolin, men har snakket med mange som var glad i han. Jeg tror han hadde elsket Malins milde metode.»

Besøk Galleri Espolin

Galleri Espolin

Galleri Espolin huser en høvding innen norsk kunst. La deg berøre av kunstneren Kaare Espolin Johnsons uttrykkskraft i hans direkte og poetiske skildringer av kystkulturen i nord.