Mesterlige Malin og Espolins kunst

20 april 2023

Galleri Espolin er Museum Nords eneste galleri og viser fram Kaare Espolin Johnson sine verk.

Galleriet er åpent hele året, og tilbyr ulike aktiviteter, verksted, og er arenaer for konserter.

galleri espolin
Foto: Svein Spjelkavik

Denne uken var Svein Spjelkavik flue på veggen da kurator Malin Overholth tok imot Hurtigrutegjester. Vi ønsker å dele hans opplevelser fra besøket:

«Jeg var flue på veggen i går da våte, tysktalende gjester fra Hurtigruten på utflukt kom innom Galleri Espolin. I noen minutter. På en mesterlig måte ser Malin hver enkelt, og ønsker hver i sær velkommen. Hun får alle til å føle seg velkommen, og gir på den korte tiden de har i Espolin sin verden en kort innføring, og en folder med tekst på det språk hver enkelt snakker. – Dette kan dere lese på bussen videre, smiler Malin. 

Jeg kjente ikke han Espolin, men har snakket med mange som var glad i han. Jeg tror han hadde elsket Malins milde metode.»

Besøk Galleri Espolin

Galleri Espolin

Galleri Espolin huser en høvding innen norsk kunst. La deg berøre av kunstneren Kaare Espolin Johnsons uttrykkskraft i hans direkte og poetiske skildringer av kystkulturen i nord.

Flere nyheter

SKREI: informasjonsmøte 29. november

Velkommen til informasjonsmøte om SKREI onsdag 29. november 2023.

GAIA: Invitasjon til pressemøte om digitale løsninger for klimatilpasninig

GAIA Vesterålen er invitert til europeisk pressekonferanse der vi skal ha en orientering om pilot Vesterålen i RESIST-prosjektet. Under morgendagens pressekonferanse skal vi se nærmere på de digitale løsningenes rolle i forskningsprosjektet.

Besøk et fyr digitalt

Har du noen gang lurt på hvordan fyrene våre ser ut på innsiden? Nå har Kystverkmusea, sammen med Kystverket, laget digitaliserte versjoner av et knippe fyr, slik at alle har muligheten til å ta en nærmere titt og oppleve dem fra innsiden.