Mesterlige Malin og Espolins kunst

20 april 2023

Galleri Espolin er Museum Nords eneste galleri og viser fram Kaare Espolin Johnson sine verk.

Galleriet er åpent hele året, og tilbyr ulike aktiviteter, verksted, og er arenaer for konserter.

galleri espolin
Foto: Svein Spjelkavik

Denne uken var Svein Spjelkavik flue på veggen da kurator Malin Overholth tok imot Hurtigrutegjester. Vi ønsker å dele hans opplevelser fra besøket:

«Jeg var flue på veggen i går da våte, tysktalende gjester fra Hurtigruten på utflukt kom innom Galleri Espolin. I noen minutter. På en mesterlig måte ser Malin hver enkelt, og ønsker hver i sær velkommen. Hun får alle til å føle seg velkommen, og gir på den korte tiden de har i Espolin sin verden en kort innføring, og en folder med tekst på det språk hver enkelt snakker. – Dette kan dere lese på bussen videre, smiler Malin. 

Jeg kjente ikke han Espolin, men har snakket med mange som var glad i han. Jeg tror han hadde elsket Malins milde metode.»

Besøk Galleri Espolin

Galleri Espolin

Galleri Espolin huser en høvding innen norsk kunst. La deg berøre av kunstneren Kaare Espolin Johnsons uttrykkskraft i hans direkte og poetiske skildringer av kystkulturen i nord.

Flere nyheter

SKREI mottar 2 millioner fra Nordic Last og Buss

Det største enkeltbidraget fra lokalt næringsliv til nå. – Jeg blir rørt og ganske ydmyk når jeg ser at SKREI betyr så mye for så mange i regionen, sier museumsdirektør Geir Are Johansen i forbindelse med overrekkelsen av en symbolsk sjekk denne uken.   

Nora-prosjektet og Islandstur

Hvordan bidra til en bærekraftig turisme? Hvordan skal vi kunne bygge miljøvennlige museum i fremtiden og få yngre generasjoner til å flytte til distriktene? Dette er noen av spørsmålene Nora-prosjektet skal drøfte og utforske de neste tre årene.

Hva slags rolle bør museet ha i min kommune?

Hva slags rolle bør museet ha i min kommune? Dette spørsmålet fikk deltakere i rådsmøtet til Museum Nord.