Registrering på samlebånd

21 april 2023

Å ta vare på samlingene er en av kjerneoppgavene til et museum. I Museum Nord er ansatte som jobber med samlingsforvaltning spredt på våre forskjellige museer. Det kan være en tids- og ressurskrevende prosess å gjennomføre registreringer av gjenstander alene. Sammen med fagansvarlig samlingsforvaltning Jaroslav, har samlingsforvaltningsgruppa vår begynt på en serie registreringsøkter – rett og slett registrering på samlebånd.

Først ut var Lofotmuseets samling med gjenstander for det meste relatert til fiskerigjenstander. Kollegaer fra Norsk Fiskeværsmuseum, Lofotr Vikingmuseum og avdeling Ofoten tok turen til Storvågan. I vel tre dager har gjengen vært samlet for å få til et krafttak på registreringsetterslepet.

Registrering på samlebånd i praksis

Gruppen fordelte seg ut på én på foto, én på redigering av foto, to på registrering i Primus, og én på merking av gjenstander.

Det var en fornøyd gjeng som avsluttet første runde denne uka. Konklusjonen er at dette var en suksess, og metodikken fungerte ganske bra.

Flere nyheter

SKREI: informasjonsmøte 29. november

Velkommen til informasjonsmøte om SKREI onsdag 29. november 2023.

GAIA: Invitasjon til pressemøte om digitale løsninger for klimatilpasninig

GAIA Vesterålen er invitert til europeisk pressekonferanse der vi skal ha en orientering om pilot Vesterålen i RESIST-prosjektet. Under morgendagens pressekonferanse skal vi se nærmere på de digitale løsningenes rolle i forskningsprosjektet.

Besøk et fyr digitalt

Har du noen gang lurt på hvordan fyrene våre ser ut på innsiden? Nå har Kystverkmusea, sammen med Kystverket, laget digitaliserte versjoner av et knippe fyr, slik at alle har muligheten til å ta en nærmere titt og oppleve dem fra innsiden.