Melbo Hovedgård får midler fra Landbruksdirektoratet

26 april 2023

Melbo Hovedgård har gått tildelt 50 000 kr. fra Landbruksdirektoratet for sesongen 2023.

Pengene fra Landbruksdirektoratet er penger til vedlikehold og drift til de som er med i Norsk genressurs nettverket. Hagen på Melbu skal være en duplikathage for planter som er samlet inn i Lofoten i tidligere prosjekter.

De fleste av plantene står derfor i hagen utenfor Lofotmuseet. Ellers så er det også gammelt hagemateriale fra Vesterålen som vi selv har samlet inn eller «fått tilbake» fra innsamlet materiale i Botanisk Hage i Tromsø.

Les mer om hagen til Melbo Hovedgård

Museumshagen

Museumshagen til Melbo Hovedgård ble tegnet i engelsk landskapsstil i 1890, og i dag finnes det er sortiment av gamle stauder som er samlet inn fra Vesterålen og Lofoten.

Flere nyheter

pangstart på sommerseongen!

Pangstart på sommersesongen: Sortland Museum åpnet sommersesongen lørdag 15. juni med besøk av ca 150 gjester!

Avslutning av Coastal Memory fort

Coastal Memory Fort-prosjektet går mot slutten, og denne uka har det vært avsluttende prosjektmøte og seminar i Lourinhã i Portugal.

Lofoten som bærekraftig matdestinsjon

I september 2023 var om lag 30 personer samlet i Kabelvåg i Lofoten for å diskutere, tenke og snakke sammen om Lofoten og bærekraftig matkultur. Gjennom metodene «hybridforum» og «utopiverksted» var deltakere med å forme samtalen om hva lokal matkultur vil si for dem.