Melbo Hovedgård får midler fra Landbruksdirektoratet

26 april 2023

Melbo Hovedgård har gått tildelt 50 000 kr. fra Landbruksdirektoratet for sesongen 2023.

Pengene fra Landbruksdirektoratet er penger til vedlikehold og drift til de som er med i Norsk genressurs nettverket. Hagen på Melbu skal være en duplikathage for planter som er samlet inn i Lofoten i tidligere prosjekter.

De fleste av plantene står derfor i hagen utenfor Lofotmuseet. Ellers så er det også gammelt hagemateriale fra Vesterålen som vi selv har samlet inn eller «fått tilbake» fra innsamlet materiale i Botanisk Hage i Tromsø.

Les mer om hagen til Melbo Hovedgård

Museumshagen

Museumshagen til Melbo Hovedgård ble tegnet i engelsk landskapsstil i 1890, og i dag finnes det er sortiment av gamle stauder som er samlet inn fra Vesterålen og Lofoten.