Melbo Hovedgård får midler fra Landbruksdirektoratet

26 april 2023

Melbo Hovedgård har gått tildelt 50 000 kr. fra Landbruksdirektoratet for sesongen 2023.

Pengene fra Landbruksdirektoratet er penger til vedlikehold og drift til de som er med i Norsk genressurs nettverket. Hagen på Melbu skal være en duplikathage for planter som er samlet inn i Lofoten i tidligere prosjekter.

De fleste av plantene står derfor i hagen utenfor Lofotmuseet. Ellers så er det også gammelt hagemateriale fra Vesterålen som vi selv har samlet inn eller «fått tilbake» fra innsamlet materiale i Botanisk Hage i Tromsø.

Les mer om hagen til Melbo Hovedgård

Museumshagen

Museumshagen til Melbo Hovedgård ble tegnet i engelsk landskapsstil i 1890, og i dag finnes det er sortiment av gamle stauder som er samlet inn fra Vesterålen og Lofoten.

Flere nyheter

SKREI: informasjonsmøte 29. november

Velkommen til informasjonsmøte om SKREI onsdag 29. november 2023.

GAIA: Invitasjon til pressemøte om digitale løsninger for klimatilpasninig

GAIA Vesterålen er invitert til europeisk pressekonferanse der vi skal ha en orientering om pilot Vesterålen i RESIST-prosjektet. Under morgendagens pressekonferanse skal vi se nærmere på de digitale løsningenes rolle i forskningsprosjektet.

Besøk et fyr digitalt

Har du noen gang lurt på hvordan fyrene våre ser ut på innsiden? Nå har Kystverkmusea, sammen med Kystverket, laget digitaliserte versjoner av et knippe fyr, slik at alle har muligheten til å ta en nærmere titt og oppleve dem fra innsiden.