Kreativ Utstillingsworkshop

05 mai 2023

Utstillingsgruppa til SKREI møttes denne uka til en kreativ workshop i Storvågan for å jobbe videre med objekter og nøkkelpersoner til utstillingskonseptet.

Gruppa består av ansatte i Museum Nord og utstillingsdesignerne Expology, som har jobbet sammen i snart ett år. Vanligvis foregår møtene digitalt, derfor er det ekstra stas når man en gang i blant kan møtes og jobbe kreativt i samme rom!

Bitende vårvær til tross, Lofoten viste seg fra sin beste side, til stor inspirasjon for arbeidet med utstillingsutvikling. Workshopen fant sted i SKREIs nye prosjektkontorer som ligger rett ved siden av byggetomta hvor nybygget Otolitten vil komme.

En gruppe mennesker står og ser utover landskapet det det nye SKREI-senteret skal bygges
Prosjektleder Jens-Henrik Andersen tok med gruppa på befaring på byggetomta. Foto: Museum Nord

PS: Gratulerer så mye til Exology som nylig vant prisen for årets utstilling 2022 for Spårvägsmuseets «Tilsammans på vatten, vägar och spår»!

Les mer om SKREi

SKREI

Et nytt nasjonalt museum og opplevelsessenter.

SKREI Research Center

SKREI Research Center (SRC) er et treårig prosjekt for å skape en infrastruktur som koordinerer internasjonal, tverrfaglig forskning og kunnskap rundt temaer knyttet til den arktiske torsken.

Flere nyheter

SKREI mottar 2 millioner fra Nordic Last og Buss

Det største enkeltbidraget fra lokalt næringsliv til nå. – Jeg blir rørt og ganske ydmyk når jeg ser at SKREI betyr så mye for så mange i regionen, sier museumsdirektør Geir Are Johansen i forbindelse med overrekkelsen av en symbolsk sjekk denne uken.   

Nora-prosjektet og Islandstur

Hvordan bidra til en bærekraftig turisme? Hvordan skal vi kunne bygge miljøvennlige museum i fremtiden og få yngre generasjoner til å flytte til distriktene? Dette er noen av spørsmålene Nora-prosjektet skal drøfte og utforske de neste tre årene.

Hva slags rolle bør museet ha i min kommune?

Hva slags rolle bør museet ha i min kommune? Dette spørsmålet fikk deltakere i rådsmøtet til Museum Nord.